Питбул разкъса до смърт куче пред погледа на 1,5-годишно дете

Ще има ли последствия за собственика?
Обновена: 18 мар 2017 12:26 | 18 мар 2017 12:25, Александър Попов
144

Това е питбулът, който е нападнал кучетата. Снимка: Facebook

Истински ужас преживя майка с малко дете в Плевен. Както всеки ден, те разхождали пред блока двете си кучета, порода Джак ръсел. Изневиделица те били нападнати от питбул, който го разкъсал пред очите на стопанката и 1,5-годишното й дете женското куче Рая.

С усилията и на случайни хора двете кучета били разтървани, а Рая била закарана във ветеринарен кабинет. Лекарите установили разкъсани тънки и дебели черва, перфориран бъбрек, коремната стена била раздробена. Започнали спешна операция, която продължила над 4 часа. Стопаните взели кучето си след операцията, но в крайна сметка то не издържало интервенцията след нараняванията и вечерта починало.

"И аз и детето ми бяхме в шок", разказа пред Dnes.bg Надежда, собственичка на убитото куче. Тя е решена да търси правата си и е сигнализирала общината и прокуратурата за случая.

"Питбулът е в къща, в близост до нашия блок, прескочил е оградата и ни нападна. По принцип нито един от съседите не си разхожда кучетата в близост да тази къща, защото и друг път е проявявал агресивност", връща лентата в злополучния ден Надежда.

От общината са започнали проверка по случая, но техните правомощия стигат да установят дали питбула притежава необходимите документи, дали е чипиран, дали се плащат данъци.

Сигнализирана е и полицията, но там собствениците срещат различно отношение. Докато част от разследващите взели случая присърце, един от разпитващите принизил случая до заключението "Какво толкова, все пак са кучета".

"За мен това е убийство. Трябвали да чакаме да бъде нападнат и човек? А какво щеше да стане ако кучето беше нападнало малкото ми дете?", задава своите въпроси Надежда. Затова е сигнализирала и прокуратурата за случая.

Собствениците на агресивното куче са ги посетили в клиниката, докато е текла операцията на Рая, и са предложили да поемат лечението. Но собствениците отказали и решили да си търсят правата.

Питбулът е собственост на Николай Диамандиев, а неговият син - Петър, дори си е позволил да отправя заплахи към съпруга на Надежда.

"Само главоболия ще си създадеш, не знам защо се напъваш толкова", написал Петър. За тези заплахи също е сигнализирана прокуратурата в града.

Редакцията на Dnes.bg се опита да се свърже със собствениците, но те не отговориха. Във всеки един момент сме готови да дадем право на отговор и за тяхната гледна точка по случая. Ще следим и продължението на неприятния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: кучеПлевенпитбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взимат еедин пистолет и нощно време го трепете. Какво толкова го мислите? Или му хвърляте пържола с отрова.ей така един гледаше някаква такава порода и много му се кефеше, докато онова не нападна мака му. И като взе ловната пушка и в главата.
89
3
 
2
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
1. " Питбул разкъса до смърт куче ....... " - Що за твар е това питбула? Не е посочено в заглавието какъв вид месоядно е!2. И защо се е ограничил само с кучето, а оставил на мира кучезащитника?
88
1
 
3
 
! Отговори
Французин преди 7 години
Абе при такова население такива полицаи, закони и прочее. Комунизи ви управляват вече 73 г, *** вие си траете и даже продължавате да гласувате за тях. На мен съседката ми направи някакъв скандал за едно съвсем дребно нещо, та даже започна с обиди на всякаква основа, със заплахи с полиция и т.н. А можеше просто да ми каже като човек. Друг е въпросът, че каква полиция какви 5 лв. Полицията си действа както си иска. Нямат правомощия. Всичко върви на самотек, докато някой не даде фира. Тогава вече...
87
0
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Като знам само какъв питбул ни чака след 26 март,дупе да ни е яко.
86
0
 
7
 
! Отговори
Тина до 73 преди 7 години
Този въпросния к"*** с голямото черно куче на НДК да не е един *** със смъкнати дрехи и винаги с шапка? Аз също съм се карала с него да си връзва добичето, но тоя не изглежда особено адекватен дори денем..
85
1
 
6
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
"Ще следим и продължението на неприятния инцидент."===Направете списък на ваши публикации за такива инциденти и до колкото можете справка за колко от тях:1. Се е втигнало до съд.2. Има ефективна присъда.3. Присъдата е била успешно обжалвана.4. Реално собстениците са получили влязла в сила присъда: каква и в колко време след инцидента.Така само може ясно да лъсне нерадостната реалност с правосъдието в БГ. Иначе след седмица много малко хора ще си спомнят за случая, а вие може и да си го следите.
84
0
 
9
 
! Отговори
Men преди 7 години
Надежда, вие сте задружно семейство. Ще преодолеете тази трагедия. Пожелавам ви сили да се справите законово със собственика на питбула и да си получи заслуженото.
83
1
 
12
 
! Отговори
земляк преди 7 години
Бул порода е забранена в цивилизованите страни в Европа, но при нас всичко е обратно на тях===================До питда, много точно казано, напълно съм съгласен...в същото време знам че питбул породата е забранена и в Турция, начи тя е по цивилизована от назе, тъй ли да разбираме...и желая бързо оздравяване на малкото дете и кученцето му
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Собствениците на такива кучета трябва да киснат в затвора. За наранен домашен любимец - 2 години, за убит домашен любимец - 5 години, за наранен човек - 5 години, за обезобразен човек - 10 години, за убит човек - 25 години.Не е трудно да се различи просто ухапване от куче, предизвикано от някой ***, и тия зверове, обучени като захапят да не пускат и само да разкъсват.Такива агресивни прояви задължително псето се трепе и собственика в трудов лагер, докато изплати щетите към обществото.
81
9
 
7
 
! Отговори
Евротолерантен преди 7 години
Нека да сме толерантни, възможно е убитото куче да е предизвикало питбула! Все пак сме европейци!
80
2
 
19
 
! Отговори
пит преди 7 години
Бул порода е забранена в цивилизованите страни в Европа, но при нас всичко е обратно на тях
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за да няма такива инциденти( и не само) пуснете в супермаркетите пистолети на символични цени,без разрешителни и тем подобни и вижте след година ефекта.. така и така се изтриваме като нация,поне да е с достойнство ..
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Природозащитници, къде сте? Ако ви нападне мечка ще я застреляте. Какво по различно е това да ви нападне куче което се държи като диво животно? Добре, че жената и детето не са били нападнати
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава! Няма.Има само алчни за власт нереализирани типове ,които обикалят по села и паланки и търсят наивници.
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пистолета, 2 куршума => 2-3лв, ако се появи собственика, по реда на номерата
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pitbula da se rastrelja a sobstvenika 5000 lv globa
74
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Един добре оТглеждан питбул не може да бъде спрян от човек..."Интересно мнение. С 9 милиметровия дали няма да го спра? От раз и завинаги?
73
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се вкара ред малко. Аз хич не харесвам помиарите. Улучните - да се изселят в ЗАРАДЕНИ паркове или в чужбина. Домашните - да им се лепне един данък от по 250 лв/годишно + застраховка "гражданска отговорност" колкото на лека кола. Ако кучеот *** тротоара - да се удържа от застраховката за чистене. Ако нападне друго живо същество - обезщетения от застраховката + приспиване на кучето или изселване в чужбина.Абе въобще - няма място за помиари в градовете. Които иска куче - на село!
72
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да забранят питбулите. Поне намордник да им слагаха. Жалко за сладурчето ръселче. Много малки кученца си отиват по този начин. Помня за един случай в Англия, където питбул уби бебе пред очите на детегледачката.Винаги страня от питбули. Ужасно ми е неприятно че не са на каишка с намордник.
71
1
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Добре дошли в абсурдистана!!! Нямаме човещина на 5 стотинки и за това и Господ не може да ни търпи вече и ни праща лека полека в небитието! Това не е изолиран случай. Това се слу4ва не само с живитни, но и с хора. Никога няма да се подобри това защото генът ни е такъв, такава ни е жилката....зла и проклета! Огледайте си и ще видите на какво прили4аме като общество....филм на ужасите!