Предупреждение за неделя: Жълт код за силен вятър

Опасни пориви ще има утре в 24 области на страната
18 мар 2017 21:34,
4
Предупреждение за неделя: Жълт код за силен вятър
Снимка: НИМХ при БАН

Жълт код за силен вятър е обявен за 24 области в страната за 19 март. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София -град и Софийска област.

През деня вятърът от запад – северозападен ще се усили, а след обяд ще е временно бурен. Поривите ще са между 20 – 24 м/сек.

Жълт код е обявен и за цялото Черноморско крайбрежие. Следобед ще има временно усилване на вятъра, като поривите ще достигнат 20 м/сек (6-7, пориви 8 бала по Бофорт), пише "Фокус".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Югозападна България кодът защо не е жълт, а зелен? Емо Чолаков каза наскоро, че това е дискриминация.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурният вятър е в резултат на смесването на топъл и студен въздух. Силата на вятъра може да достигне в поривите си до 150 км. в час. Ако сте някъде на открит път с кола в никакъв случай не развивайте висока скорост защото ще излетите от пътя. Много от сегашните каруцари изобщо не се съобразяват с гравитацията и природните закони защато в тиквите си вмисто сиво вещество имат бобена чорба. Ние по старото поколение спазваме природните закони затова сме оцеляли до 80 години.
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е вятърът на промяната, който ще издуха БСП към небитието!