"Кюстендилска пролет": 16-годишната Ралица с короната

Победителката иска да стане ветеринарен лекар
11
"Кюстендилска пролет": 16-годишната Ралица с короната
Снимка: БТА

Десетокласничката в Природо-математическата гимназия Ралица Велинова е победителката в 51-ия конкурс за девойка "Кюстендилска пролет-2017".

Новата мис "Кюстендилска пролет" учи информационни технологии, но каза след победата снощи, че иска да стане ветеринарен лекар. 
 
Призът на пролетен символ на града й беше връчен от кмета на общината Петър Паунов. Момичето взе и 1 500 лева премия според регламента на конкурса. 
 
Нейни подгласнички са Даниела Стоименова и Теодора Атанасова, а девойка на публиката стана Евелина Василева, която беше избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса. В журито бяха известни творци, журналисти. 
 
"Усещането е невероятно, не го очаквах. Най-важно е преживяването, което ще ми остане в живота. Обичам да танцувам, обичам хората да се усмихнати и лъчезарни, обичам изкуството и да рисувам. Пожелавам на кюстендилци да са много усмихнати и щастливи", каза след избора си 16-годишната победителка.
 
Подгласничките бяха наградени от община Кюстендил с по 850 лв. Такава бе и наградата за момиче на публиката.
 
Тържествата по случай празника "Кюстендилска пролет" ще продължат на 21 март, от 11.00 часа, на площад "Велбъжд", където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. Тържества ще има и на крепостната стена над града, където ще бъдат изградени сцени. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко години този конкурс беше спечелен от едно наистина красиво и фино девойче редом от село Шишковци, чиято покойна леля навремето е била рисувана от Майстора. Говори се, че хубостта на момите от нейния род била легендарна.То продължи образованието си като студентка по много сериозна специалност и, както отбелязва по-долу "Хъ", не се занимава повече с подобни конкурси.Има и сериозни, свестни хлапета в ежегодните Кюстендилски конкурси за красота и е така от години.
5
1
 
0
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Да са живи и здрави децата ама тази от ляво е в пъти с по- хубаво лице. Победителката прилича вече на лелка...
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъМомичетата от години са дъщерята на тоя и племенничката на оня, вече и на кюстендилците не им е интересно.Там обикновен човек няма как да припари, още повече за награда 1500 лева, която за град със средна заплата 200-300 лева си е космическа.
3
4
 
9
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Провинциализмът си личи от км по тоалетите, които са им направили.Момичето не мога да коментирам, защото на тази снимка почти не се забелязва лицето.Да са живи и здрави момичетата и да не продължават по пътя на такива конкурси.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля,че това в ляво е най-хубавото.
1
6
 
15
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Това в средата ли, лудили сте, на улицата да излезе човек и ще види много по-красиви момичета!