Ромите нямали пари за ваксина, а тя – безплатна

Мръсотията виновна за появата морбили в Столипиново
21 мар 2017 09:05,
68
Ромите нямали пари за ваксина, а тя – безплатна
Снимка: архив, Reuters

Ромите в Столипиново обвиниха липсата на чиста вода и мръсотията по улиците за болните от инфекциозната болест морбили (дребна шарка).

Според живеещите в квартала без питейна вода и в мръсотията по улиците има много зарази и болестта може да се разпространи още повече.

Още по темата
Общинският съветник Айли Мурад помоли институциите да им помогнат, да изчистят улиците и оправят водата. По думите му из гетото шества и хепатит.

Ромите казват, че децата им са ваксинирани, някои обаче нямат поставена имунизацията заради безпаричие. Ваксината обаче е безплатна.

Последната епидемия от дребна шарка е била преди 7 години и заболелите са били 95% от ромските махали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня преди години им чистиха махалите с багери. 1 месец по-късно всичко както си беше, *** върху ***. Оправдание - то вятъра го кара тука, това *** на българите.
23
1
 
17
 
! Отговори
Дзивко преди 7 години
Логиката на ваксините е да са масови, така се пази цялата популация, по силния имунитет не хваща болест, по слабия дори и да хване я минава по леко, а за тия етнос коментара е излишен, простотия
22
0
 
8
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Вие па , они нито личен лекар имат , ни знаят квое туй васкина. Яде ли са , пие ли са - некой требва първо да им обясни. Ама сега нема време за такива работи - избори идат.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоЧувал ли си за колективна защита на населението?
20
1
 
37
 
! Отговори
Бендер,Остап Бендер преди 7 години
Нищо не разбирате ! Те искат да получат ваксината на ръка,та после да я продадат,както правят с ваучерите...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
18
0
 
31
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
Аз предлагам ние (работещите) да отидем в неделя и да им изчистиме на тея тлъстите "дами" със златните обеци , а те ще си продадът гласа пак за който плаща.
17
0
 
9
 
! Отговори
danat преди 7 години
Да "100 на 80 , че има и хепатит"
16
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж ваксината безплатна ама май я плащат българите , които съвестно си внасят здравните осигуровки.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво им пречи на тези хора да си изчистят, те са си мазали, те да си изчистят. Всички правим пролетно почистване около местоживеенето си.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие пак си ги имунизирайте безплатно,просто им дайте по някой лев. пари нямат,това ви обясняват. едно е да не плащаш ток,вода.......друго е да ти дадат и някой лев за харчлък,ей така.
13
0
 
41
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 1Мръсотията по гетата не е от бедност, а от глупост.------------------------------И от МЪРЗЕЛ ! Ако мързела болеше, до сега да няма нито един м-гал.
12
0
 
36
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Не бъркай варицелата с морбили...Погледни в Уикипедия каква е разликата...А колкото до ***...защо сами не си изчистят пред домовете !? Цялата мръсотия там не се е появила от нищото. Пък и нали имаше задължителен график на ваксините, защо са изпуснали да ваксинират тези деца ? Нима те нямат ЕГН-та и държавата не знае за съществуването им !? Има и глоби за родители, които не си водят децата на задължителните прегледи! Просто едни чиновници пак са си кютали...
11
0
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 1И от голям мързел.
10
3
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Да не се ваксинират ,за тях трябва да е забранено.Ваксини само за етнически българчета!!! Тия да хващат и морбили и тетанус и тиф и туберкулоза. Нека природата им намали бройката
9
20
 
5
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
!? От оня ден чета заглавия за морбили и си мислех ,че е някакво стомашно-чревно заболяване , а то дребна шарка , и веднага се четат дежурните расистки призиви из коментарите. Че аз и брат ми и много от познатите ми сме я карали без ваксина и без да сме 95% роми , Такава истерия из заглавията не е нормално
8
1
 
47
 
! Отговори
БеХеКа преди 7 години
Не е проблема че е безплатна, а че не дават пари с нея. Я им дайте по 2 кебапчета на ваксиниран - целото ром гето по 2 пъти ще мине :-)
7
0
 
24
 
! Отговори
Ромулус преди 7 години
Стига бе батеее морбилиту гладен холерата и то бее
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AzЗащото живеем в свят където колкото ти е по-тъмна кожата толкова по-малко задължения имаш и повече права.
5
0
 
44
 
! Отговори
Az преди 7 години
Искам някой да дойде у нас да изчисти и да ми оправи водата.И аз нямам пари,но като не си платя тока защо на тези като мен с по-светъл цвят на кожата им го спират?