В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини

Министерството влезе в квартала, заради случаите с морбили
22 мар 2017 08:28, Петя Славова
88
В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини
Снимка: архив, Reuters

Министерството на здравеопазването влиза в пловдивския квартал "Столипиново”, заради случаите на морбили.
Оказва се, обаче, че в квартала не всички искат да имунизират децата си. Затова ще се проверява общата организация и изпълнението на мерките за ограничаване на разпространяването на морбили, съобщава Нова тв.

До момента общият брой на пациентите, които се лекуват от заразното заболяване са седем - пет деца и две майки.

Още по темата

Новопостъпилите пациенти от тази сутрин не са имали контакт с останалите болни, уточняват епидемиолозите.

В момента с приоритет се извършва имунизацията на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили – съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

Едновременно в цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксъри, я кажете какво мислите за детенцето, което сутринта го показаха по една телевизия - напълно парализирано заради задължителна ваксина поставена с разрешението на майка ваксерка като вас! Ако това беше вашето дете, какви щяхте сега да ги пелтечите?
41
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 7 години
Не разбрах според ваксърите кой трябва да носи отговорност, когато детенце стане инвалид за цял живот заради ваксина? Примерно над мен живееше човек болен от детски паралич заради ваксинирането му против детски паралич в детските му години - кой трябва да носи отговорност за това? Не разбрах защо ваксърите напълно изключват възможността за сериозно увреждане на деца като следствие на ваксиниране? Тези случаи са достатъчно много за да се пренебрегват с лека ръка, а има и други последици, за които
40
1
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
И в комунизма имаше парализирани и аутисти. Имаше цели серии прекалено силни ваксини, и се разболяваха децата. Но се гледа в множеството - при вероятност от заболяваемост при контакт 80%, смърност от усложнения 70%, и вероятност от 0,0001% да се случи усложнение при ваксина, е нормално да посегнеш към ваксината а не към топли и горещи молитви Богу. Антиваксърите "лежат" на факта, че другите родители ваксинират. Но като станат мнозинство, тогава ще се върнат и паралича и дифтерита и т.н.
39
0
 
1
 
! Отговори
Ваксинатор преди 7 години
Пък от ебола що народ умря.....
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксини дали с тях или без тях грипа си върви каква е ползата не знам
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Испания преди 2 години почина дете на 6 години от дифтерит, защото не беше имунизирано. Вкараха антидот от Русия, защото се оказа, че цяла Европа няма антидот, тъй като се смята за едва ли не унищожено заболяване( зардаи 90% ваксиниране на населението), но не помогна. Майката хомеопат и заклет антиваксър. Като и се случи най-лошото, набързо си ваксинира другото детенце ... Адекватна реакция, но късно, за съжаление, безкрайно късно...
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам против, обаче като се разболеят да не бягат в болницата. Всички лечения на заболявания,които са с ваксинация, при случай , че дете се реазболее поради отказ на родител да го ваксинира да е платено. И няма "ама то е дете, ама не може да го оставим"..Значи майка му и баща му могат да легнат на общата отговорност , че 90% от хората си ваксинират децата и така рискът от епидемия спада драстично, а не могат да си поемат разходите от "напредничавостта".
35
2
 
3
 
! Отговори
Разплодников преди 7 години
Бъгарете ни биат ваксини на децата, та да не можем да се плодим.
34
3
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Нямаше парализирани и аутисти от ваксини при соца , ама, си направи справка от къде се внасяха ваксините и сега от къде се внасят.
33
4
 
5
 
! Отговори
До номер 28 преди 7 години
Ами не мога да си изследвам "състоянието на имунната система", защото това трябва пак да го оставя в ръцете на докторите. А те нямат критерии как се прави това. Проблемите с имунитета ще стават все повече не само заради замърсената среда, отровената храна и пр. а и заради простотията на същите тези доктори. Които бият по 5-6 антибиотика на бебенце в родилното и му съсипват целия живот. И на родителите му. След като искате задължителни ваксини->задължителна отговорност за настъпили усложнения.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми като не искат, да си ***. Техен избор.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антиваксърите и разпространението на идеите им трябва да се преследват от закона със същата строгост, с която се преследва прокламирането на радикалния ислям, защото безумните им идеи убиват хора.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циливизовани хора = Емигранти ? Хахахахаха
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунизма нямаше антиваксъри, ваксинациите бяха на 100% и нямаше парализирани или пък аутисти вследствие ваксините.
28
3
 
5
 
! Отговори
Ваксиниран преди 7 години
Цивилизовани хора живеещи в UK идват да ваксинират децата си в България.
27
5
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
До До номер 18Ами изследвай си "състоянието на имунната система" на децата си, кой те спира?, обоснови се с ИСТИНСКИ факти защо в твоя конкретен случай ваксините не са препоръчителни и никой няма да ти каже копче, че не си се ваксинирал. Да ми прокламирате обаче безумните си антиваксърски щуротии за някакви митични и въображаеми реакции и затова да искате да се забраняват ваксините, няма да стане.Ваксините са спасили милиони. Антиваксърите убиват.
26
2
 
6
 
! Отговори
любопитна преди 7 години
дали има статистика за броя на деца аутисти от ромски произход ? ако няма явно ваксините не са толкова безвредни, особено пет валентните и шествалентните.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя природата си знае работата.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, бе. Нека ваксинациите станат незадължителни - аз ще си ваксинирам моите, но после да не съм чул някоя Бг-мама да ми се е оплакала, че детето й се е парализирало или умряло от детски паралич, от морбили, от дифтерия или от нещо друго. Сега антиваксърите ги пази факта, че в детските колективи ги пази имунитета на останалите 90% от децата. Нека неваксинираните станат 60-70%, пък тогава такъв вой ще се нададе от майки с черни забрадки, че ум ще ви зайде!
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мантрите на ваксърите:1/ Ваксините са напълно безвредни2/ Който не вярва, че ваксините са напълно безвредни е ***.3/ 4/