Държава забравена от държавата: Селото, в което надежда няма

Чирпанско село с емблематично име се готви за избори, но вярва ли на политиците?
23 мар 2017 11:11,
39

Само на няколко километра от Чирпан около 80 души пазят една държава. Тук в село Държава млади отдавна няма, а погребенията задминават сватбите по брой. Формулата за оцеляване в селото с емблематично име е една - труд и борба.

"В Държава трябва да ти е здрав кръста и да работиш в градината, за да можеш да изкараш“, сподели пред Михаела Карабельова жена от селото.

Малката Държава е забравена от политиците, твърдят местните и отдавна са изгубили надежда.

"Това е като някакво лошо дете: Обещай мамо, че няма да правя беля и след теб  правят обратното. С политиците е същото“, сподели жителка на Държава пред Bulgaria ON AIR.

Шепата останали хора се надяват промяната да настъпи и след изборите политиците да обърнат поглед към техния край. В противен случай малкото чирпанско село е на път да стане поредното населено място, заличено от картата на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
тя урбанизацията почва още след освобождението, но соца я засили до огромни размери, бе който иска да се изтръгне от селящината и да стане културен и изтънчен трябва да си знае че черни орди ще населяват дядовите му къщи , тва е положението
8
8
 
31
 
! Отговори
Рефромиран европеец преди 7 години
Това са хора които не се вписват в *** цености наложени ни от САЩ и ЕС затова и тези хора ще бъдат унищожени . Те са и последните носители на българщината и трудолюбието на държава която преди 27 години произвеждаше земеделска продукция достатъчна за население 2 пъти по-голямо от тогавашното което беше близо 9 милиона.Запишете си го времето на Тодор Живков ще бъде обявено за последният златен век на България
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България води активен задгробен живот
6
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле тук само хора на БСП ли пишат, колко сте жалки само гледам статистиката след изборите главно за БСП гласуват хора без образование демек глупави или пенсионери, цъкайте ми минуси, но жалко че се продавате за жълти стотинки да им пишете против Герб във всяка статия, без вас държавата ще е по-добре
5
2
 
5
 
! Отговори
Патладжан преди 7 години
Не се косете братя българи, пак ще кипи живот в селата, нито чумата, нито едрата шарка са успели да изтребят човешкия род, защото винаги има хора с имунитет! Днес ние сме тея с имунитета хахаххаха :)
4
13
 
10
 
! Отговори
DA преди 7 години
Ако дойдат БСП на власт, ще им намерят работа, и ще им вдигнат доходите!
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ДОЙДЕ ПАК ГЕРБ НА ВЛАСТ ТОВА СЕЛО ЩЕ СИ ЗАМИНЕ ЗАВИНАГИ!
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха тези хора, сега до София щеше да се ходи по черни пътища и ток щеше да има на 3-4 места. Децата и внуците на бившите номенклатурчици се ползват сега от тези блага и не ги е еня за пенсионерите, които са ги създали.
1
4
 
30
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Ако дойдат пак ГЕРБ на власт ще им построят бална зала за няколко милиона :)