Село Крепост – непревземаема крепост за политиците

В населеното място няма етническо разделение, разказаха местните
Обновена: 24 мар 2017 22:44 | 24 мар 2017 16:37,
8

Село Крепост се намира по средата на пътя, свързващ Димитровград и Хасково, но през годините не е станало ничий политически бастион. В район, в който политическите сили ожесточено се борят кой да превземе крепостта, крепостничани избират да са разкрепостени.

Селото с над 1800 жители е превърнато в изложба на открито от братята Христо и Панчо Паневи. Двамата художници подаряват на родното си място 40 пана-стенописи, с които са изографисани фасадните стени на училището, кметството, здравната служба, читалището, параклиса, църквата.

Панчо Панев вече не е между живите, но Христо всяка година се връща и рисува по още едно пано.

В Крепост етническата карта е вън от играта. Има турско семейство от Димитровград, което има собствен бизнес, а ромската махала е далеч от представите за гето. Местните казват, че техните роми са отдавна интегрирани.

Крепост има и от какво да се оплаче -  лошата инфраструктура в селото. Местните обаче са категорични, че в едно отношение селото им е непревземаема крепост - не е било и няма да стане бастион на нито една партия.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Не може да стане навсякъде. Всеки се прави на много умен и дърпа прокъсаната чергица към себе си. Орел, рак и щука, това сме. Вижте колко нови партийки са нацвъкали в бюлетината. Ако изживеем този период и започнем да правим само 3-4 партии, може да стане нещо положително
2
0
 
3
 
! Отговори
Коце Маца преди 7 години
След като тези хора са успели да игнорират политицитеот тяхната земя, защо не се организираме и ние българите от цялата страна и не последваме техния пример. Катоотхвърлим изцяло политическата ни и социална системанатрапена ни с един бутафорен 10-то ноемврийси превратпреди 27 години . . .!?
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много помаци има там но добре че са поне такива...те милеят за България!