Затворник с доживотна присъда с 1200 лв. обезщетение

Парите са му заради буйстващ съкилийник
24 мар 2017 09:24, Петя Славова
7
Затворник с доживотна присъда с 1200 лв. обезщетение
Снимка: архив, Reuters

1200 лв. обезщетение ще получи затворникът с доживотна присъда Бисер Манолов от Бобовдолския затвор, заради буйстващ съкилийник. Решението за това е на Административния съд в Кюстендил, където Манолов депозира една от поредните си жалби. Лишеният от свобода посочва пред магистратите, че е пускал няколко жалби до началника на затвора за периода през 2015 г.

В тях Манолов помолил началника на затвора за спазване реда и дисциплината от страна на неговия съкилийник Живко Д., известен с прякора си Тигъра.

По цяла нощ той крещял, псувал затворниците, ритал по радиатора и се катерел по стените. По думите на Манолов това предизвикало вдигане на кръвното му налягане, чувствал се зле и се наложило да взема успокоителни медикаменти, пише "Монитор".

В подкрепа на твърденията си той дори посочил няколко свидетели, които също подкрепили думите му. В крайна сметка от предявените претенции за 10 000 лв. известният затворник ще получи 1 200 лв. заедно с лихвите, считано от датата на подаване на исковата молба – 11.05.2015г.

Бисер Манолов е извършил първият въоръжен обир в страната. В затвора е заради показното убийство на сарафката Виолета Георгиева в центъра на Кюстендил през 1994 г. при обир на 2 млн. лева.

Има спечелени десетки дела срещу държавата за лоши условия в затвора, нарушаване на човешките му права и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: затворсъкилийник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ть.па дьржава т.ьпи хора
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава присъда от ония години, нещо много странно ми се вижда..не че не заслужава,просто в България много малко хора получават такава присъда и послевсе се оказва,че е имало и други влияещи фактори
4
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В сериозните затвори като Khao Bin, Bang Kwang, Rayong, Kerobokan, Karangasem, Permisan, Batu и т.н. буйстващите се успокояват с палки, както си му е редът. За съжаление българските затвори не са на такова високо ниво и западат все повече, да не говорим за западните подобия на затвор.
3
4
 
3
 
! Отговори
Любо преди 7 години
Кво дундуркате бе смешници , я гледайте Бисер Манолов в Ничия Земя , човека е милионер просто не е бил удобен на властта преди 96 година и изкупува и чуждата вина!
2
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 7 години
Той иска хотел с най-малко 4 звезди! Да си го дондурим!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убил е показно човек, но ние го поим и храним, подобряваме условията му, а сега и пари му даваме.Абе какво става с тая европа? Каква е тази толерастия?Ако този беше в америка, отдавна да са приключили с него...