Пролетни температури, но се заоблачава

Очаква се да превали дъжд на отделни места
25 мар 2017 08:15, Петя Славова
0
Пролетни температури, но се заоблачава
Снимка: Reuters

Днес от север облачността ще започне да се увеличава и в следобедните часове над повечето райони ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен по Черноморието и временно силен и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Дневните температури в Североизточна България ще се понижат значително, а в останалата част от страната ще се задържат сравнително високи: минималните ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - от 11-12 грасуда в Североизточна България до 22-23 градуса в югозападните райони.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март - ще се понижава, съобщават от Националния институт по метеоролгия и хидрология при БАН.

Над планините облачността ще се увеличава и в следобедните часове ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, а над 2300 метра - сняг. Ще духа силен западен-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде окол 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличи, но все още без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари