Времето на изборите: Облаци, дъжд, а на места и... сняг

Температурите ще достигнат до 20 градуса
25 мар 2017 19:40,
0
Времето на изборите: Облаци, дъжд, а на места и... сняг
Снимка: Reuters, архив

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна. През нощта и в сутрешните часове само на отделни места ще има валежи от дъжд, а над югозападните райони и облачността временно ще се разкъса.

Около обяд облачността навсякъде ще се увеличи и на много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който след обяд и вечерта ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Максималните температури ще са от около 10 градуса в североизточните - до 20 градуса в югозападните райони. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, в южните райони ще са значителни. Във високите полета на Западна България и Предбалкана с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен, от юг-югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала, а вечерта ще се усили до три.

Над планините ще преобладава облачно време. В сутрешните часове само над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - 1-2 градуса, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари