За Великден: Румънски и гръцки туристи превземат Варна

Хотелите вече са резервирани на 70%, все още се намират места
28 мар 2017 14:23, Анисия Иванова
5
За Великден: Румънски и гръцки туристи превземат Варна
Архив: Булфото

Румънски и гръцки туристи проявяват интерес към Варна и курортите в региона за великденските празници. Вече има резервации и хотелите са на 60-70% пълни, съобщи в студиото на сутрешния блок на ТВ "Черно море" Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Места все още има. Предпочитани са ваканционните хотели. Градските хотели се избират от екскурзианти. Те обикновено избират пакет със закуска и вечеря, каза още той.

Цените са различни, съобразно категорията на хотела и обема на пакета услуги, който се предлага. Като цяло няма завишение на цените заради Великден, подчерта Павлин Косев.

"Това е добър повод да стартираме успешно сезона, но целта ни е основно да има висока запълняемост на базата", поясни той.

Интересът за Великден е предимно от гърци и румънци, има и доста резервации от българи за ваканционните хотели, допълни Косев.

Между 60 и 73% варира годишната запълняемост на градските хотели във Варна. Повишаването на този процент зависи от привличането на туристи в крилата на сезона, което може да стане с богат събитиен календар.

"Уикенд туризмът е друга перспективна ниша, която не е достатъчно разработена при нас. Такъв тип почивка избират семейства или малки групи хора. Те също могат да бъдат привлечени с различни събития, трябва да имат причина да посетят града, освен добрата база на хотелите и ресторантите. Добре е да се обърне повече внимание на рекламата на уикенд туризма", препоръча Косев.

Още новини за Варна четете в Инфромационна агенция "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
high end of grammar преди 7 години
Да ви имам стъкмистиката (статистика) 70% заетост на хотели. Нормална заетост 25%. Каква е тази дума "запълняемост"? Български седни двойка!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До JonyВарна от край време е гръцки град.
3
6
 
6
 
! Отговори
Made in BG преди 7 години
Стига за гарците писахте те има 10 пъти по внушителен и качествен летен туризъм, който не е ходил на Великден в Гърция ако има възможност да отиде, празника се усеща качествена храна празнично настроение а в БГ какво само отбиват номера по хотелите с по едно яйце, студени стаи защото се пести и т.н и т.н, кой Грък ще стъпи във Варна пълни лъжи за лайците. по модел на Бате бойко лъжи те хората са шарани .
2
4
 
7
 
! Отговори
Jony преди 7 години
Странно... Гърците какво интересно намират в нашето циментоморие?
1
6
 
8
 
! Отговори
Христо преди 7 години
И аз съм резервирал за "Албена". Защо да си давам паричките на гърците? Както казва Алековия герой Бай *** " и тук има кой да ги яде".