Окончателно: Обесеният във Варна е проф. Пейчев

Шефът на Института по океанология бе в неизвестност от 10 март
Обновена: 30 мар 2017 14:40 | 30 мар 2017 14:37,
32
Окончателно: Обесеният във Варна е проф. Пейчев
Снимка: Институт по океанология

Идентифицирано е тялото на 57-годишния проф. Веселин Пейчев, който изчезна преди 20 дни и беше намерен мъртъв вчера следобед.

Още по темата

Бившият шеф на Института по океанология е намерен обесен в изоставена ведомствена сграда в центъра на Варна, която в момента е неизползваема. Разследващите не са открили следи от насилие.

Сигнал за открития труп е подаден вчера, малко след 14:00 часа.

На тялото са се натъкнали служители на ведомството, които са освобождавали сградата и са изнасяли багаж от нея, съобщи пред "Дарик" говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

Проф. Пейчев бе видян за последно на 10 март около 19:00 ч., когато се е качвал на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. "Виница", но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

В издирването му се включи Интерпол, като разпространи негова снимка с кратко описание. Разследващите пък работеха по различни версии, допускайки, че е възможно професорът да е станал жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност и изчезването му може да е вследствие на неговата професионална дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименКакъв Герджиков, какви 5 лева, той вече си заминава, сигурно е трябвало да плаща,но не на него....Разсъждавайте с главата си като пишете.....
30
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Този човек не се е обесил сам...Познаваме го.....А и защо му е да се беси в изоставена сграда, морето е близо....Оставен е там, за да бъде намерен, това е знак за предупреждение към някого....Бяхме сигурни, че ще бъде открит веднага след изборите...Предсказах го...
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е предпочел да се обеси вместо да плаща още 30% за газ на мошениците любезно подкрепени от временното правителство съставено от червени агенти начело с Герджиков.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бензин в кръвта.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как изчезва?
26
1
 
21
 
! Отговори
Тъжна равносметка преди 7 години
2/3 от работещите в БАН взимат пари залуду.Останалите имат различна степен на заетост, различно ниво на подготовка, различават се и по отношение на ползата, която България има от работата им. За съжаление, най-добри възможности за кариерно развитие не винаги се дават на най-добрите.Но аз се питам, защо големи нещастия се случват обикновено на тези, които работят съвестно и ползите от труда им не са малки. Когато изчезват подобни хора, България губи.
25
0
 
19
 
! Отговори
следователи, преди 7 години
няма ВИДИМИ следи от насилие, а анализ на стомашното съдържание, убождане с нещо( отрова в кръвта) ръководстото на Института, колеги, ще се примирите ли с тази оценка на раследването? НЯМА ВИНОВЕН? Кои са трзи рапанджии? Има ли руска група "специалисти", посещаващи ИНститута? Кой е новият директор? ЗЬАЩО е спрял общ. поръчка за РЕМОНТ на изследов. кораб? ВЪПРОСИ....Каква дейност развивате БЕЗ Изследователски кораб?
24
0
 
29
 
! Отговори
? преди 7 години
Внушава ни се, че проф.Пейчев е влязъл в тази сграда( напишете ул., коя е?) сложил край на живота си, но преди това СЕ ЗАКЛЮЧИЛ.Днес в информаяциите пишеше, че "като отключили..."Много неясно. Този интелигентен, фин, смирен и духовен човек, коя ЧЕРНА ДУША го уби?
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който мисли да се самоубива ,едва ли ще го направи в изоставена сграда,пък и без да напише писмо в което да обясни ,на близките си защо го е направил.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Варна действа руската мафия и парамилитерни групи безплатно обучавани в Русия. Това е техния почерк.
21
0
 
13
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Ако се е обесил, очаква се да има предсмъртно писмо с мотивите за това. До сега обаче не сме чули за такова. Което навежда на мисълта, че са ГО.....
20
1
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
За разлика от Мишо Бирата ,тука е самообесен....
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На морското дъно има уникални находки за много пари. Отказал е нещо и го приключиха. След 25 дни трупно разлагане, гаранция, че няма да открият следи за това, че палачите му са го окачили на въжето!
18
1
 
43
 
! Отговори
До ББ преди 7 години
Интелигентният човек ще остави писмо до близките си и до МВР, за да не предизвика съмнения и несправедливи обвинения.Разумният човек не би предприел такъв ход - да виси някъде, докато го намерят и да рискува тялото му да се разложи. Далеч по-приемливо ще е да вземе голяма доза приспивателни и да умре в леглото си, с предсмъртните писма на нощното шкафче.Много съмнения предизвикват такива "изчезвания", последвани от "самоубийства" някъде в пустошта или в изоставени сгради.
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хТова се случи с онзи експерт, който беше ангажиран с разследването на случая "сестри Белнейски".Неговото странно "самообесване" повдигна много въпроси и съмнения, които и до днес са неизяснени.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука е замесен Костов, вероятно и Москов.
15
7
 
4
 
! Отговори
до 5 и 14 преди 7 години
Ми ще ги обожаваме я! Благодарение на тях във Варна няма никакви бежанци. Малко ли е?!
14
6
 
0
 
! Отговори
х преди 7 години
Номер 13, за кого говориш?
13
0
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
те не им клякат - те ги обожават.
12
0
 
42
 
! Отговори
професор преди 7 години
И един друг професор го самообесиха преди години на една детска катерушка ...