Томислав Дончев за Копривщица: Туризъм не значи да бетонираш!

Развитието минава през съхраняване на историческото, заяви той
30 мар 2017 16:30,
27
Томислав Дончев за Копривщица: Туризъм не значи да бетонираш!
Снимка: koprivshtiza.com

ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса в Копривщица. Това каза на брифинг Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Брифингът беше по повод казуса със статута на Копривщица като архитектурно-исторически резерват, който общинарите на града решиха да премахнат.

Още по темата

"Днес само ние не сме се изказвали по казуса. Аз, както и колегите ми заставаме зад кмета и подкрепяме действията му да съхраним уникалното културно наследство. Действията до момента са правилни", обясни Дончев.

"Не сме против развитието на Копривщица и в сферата на туризма, но това минава през съхраняване на историческото наследство", поясни той.

"Кметът ще върне решението за преразглеждане", поясни Дончев и заяви, че днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение по казуса.

"ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса. Възлагаме им - 4 на брой са, да прегласуват решението на Общинския съвет. При неспазване на заседание на Изпълнителната ни комисия, сме в правото си да прекратим членството им, на двама от тях, които са в ИК, а на другите двама - да се разграничим от действията им до края на мандата", каза още той.

По думите му да правиш добър туризъм не означава да бетонираш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Българина трябваше да гласува на тези предсрочни избори това му беше грешката .Защотото БСП можеше да спечелят тези избори ако народена беше отишил да гласува против Герб но той предпочете да си стой в къщи и да гледа как деня минава .Замен това беше една огромна грешка сега тези който не отидаха да гласуват де се сърдят на себе си
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бяха мислили като му беше времето, а сега излиза, че след като ген.Румен Радев се намеси, изведнъж всички гербери се сетиха за патриотизма.А то цялата далавера беше за да може един гербер да строи в Копривщица.Пълна пародия.
15
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пак е скалъпена манипулация от БСП :) Какви бетони, какви разваляния на паметници, какви циркове пак??? Чуждестранните гости на България ходят по културно исторически забележителности! Но за да се увеличи техния поток трябва да има и леглова база, малко условия ...То да не става така.....Искаме само пенсии и заплати....
14
1
 
1
 
! Отговори
Дд преди 7 години
До Чисти сметкиНа плугчиева - вече е в БГ - май сименс
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако неискате да развивате туризъм - аз искам незабавно спиране на държавни пари към този град и община! Аз пак не искам мойте данъци да отиват там,където не се вадят пари. Сори.
12
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко трябва да е туризъм от него се храним и се пълни голямо част от хазната! Разни селянчета да не дават много акъл,защото после идват по морето и ски курорти да търсят работа! Развивайте си районите ,където живеете и печелете пари. Неискали бетон неискали това неискали онова - ама искате заплати? От де?
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се разбере, че ГЕРБ не е партия и никога не е била. Това е едно сборище от хора, чийто интерес е единствено материален и финансов. Да се опоскат еврофондовете, да се задигне каквото може, днес ни има, утре ни няма. Това винаги е движило активистите на тази така наречена партия, както и многобройните им избиратели. Ако не папкаха сладко от обществени поръчки и всички благинги когато са на власт, досега да се отказали 1000 пъти от членство и вот за ГЕРБ.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лакомиите от ГРОБ са отворили огромни гъзици за пари. Бетономорието е бетонирано, все едно Люлин на морето. Посегнаха и на Копривщица. Видяха, че е посещаемо място, добър туризъм, защо да не му разгоним майката. Ще се построят хотели и Спа центрове, може и ски писти, и чао на този туризъм който привличаше. Всичко идва отгоре. Баце краде здраво от всеки и всички, даде пример и спиране няма. Гледат да докопат каквото още могат, пък после каквото сабя покаже. Браво на герберугите, чудесни са!
9
0
 
13
 
! Отговори
Чисти сметки преди 7 години
Парното и топлата вода ще поскъпнат след броени дни. Увеличението няма да е малко в различните градове то ще е между 18% и 38%. Водата в София все пак ще поскъпне с 18%Шоково поскъпване на стоки и услуги ни очаква! Хлябът става 1.20 лв.Токът поскъпва с 40%, ако Брюксел ни спре тецоветеНа Валерката Симеонов децата в САЩ, на Каракачана в Лондон, на Разбойко в САЩ, Нинов, Цачева - САЩ, Петър Стоянович - тоже, Плугчиева - Германия, Софиянски - Лондон, Дянков - САЩ и незаконното в Лондон.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Minimalna saplata 1500 lv pendii 300 gerb obe6tanie 4akame drugari gerberi milionerite s komisioni testr.imoti da milioni hoteli kasina tn
7
1
 
2
 
! Отговори
Proekran преди 7 години
Moje da iskat da stroiat pak v tosi turski architekturen stil i novite sgradi i postenski kutii?! Kato diavolskia turski most, muzeinoto tursko medrese...?Hem da si pazim lubimi spomeni ot sultansko tursko vreme...?
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ БКП/БСП УНИЩОЖАВАШЕ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА - КУЛТУРЕН И ВЕРСКИ ГЕНОЦИД.
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
социалистите бетонираха черноморието, сега искат на унищожат и българското ВЪЗРАЖДАНЕ
4
2
 
4
 
! Отговори
Bato преди 7 години
Mesten referendum na mestnite aborigeni i sobstvenici na rezervata...i koito sa bollshiinstvoto...natam...
3
3
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Това най-добре го могат Гербавите - да се изакат някъде и како замирише да се обършат като кажат - 'разграничаваме се'. Защо бе? Нали са ваши кадри? Защо не се усетихте преди да замирише на частни интереси? И то пак на ваш 'бивш' кадър!От Столичния съвет ще се разграничите ли за отхвърления референдум за Младост?
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТГОРЕ ИДЕ ГЕРБЕРСКИ ВЛАККОЙТО ПРЕГАЗИ БЕСЕПЕТО ПАКОТДОЛУ ИДЕ ГЕРБЕСКИ ВЛАКИ ТОЙ ПРЕГАЗИ БЕСЕПЕТО ПАК
1
19
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ГЕРБ Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, бсп наследник на престъпен съветски режим.