Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?

Доставчиците са подали заявления в КЕВР, отговор - до края на юни
Обновена: 1 апр 2017 15:11 | 31 мар 2017 18:33,
90
Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?
Снимка: Flickr.com

Макар да ни очаква увеличение на цената на тока от около 1% заради шоковото поскъпване на газа от 1 април, ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-Про искат нов ръст на цените от юли.

Още по темата
И трите енергодружества са подали заявления в Комисията за енергийно и водно регулиране, а от ведомството ще излязат със становище до края на юни, предаде БНТ.

Увеличенията, които изискват доставчиците от средата на годината, са поскъпване на нощната тарифа с 4,9%, а на дневната с 1,8% за Южна България.

В Североизточна България предложението е токът да поскъпне с 2,6 на сто средно.

От ЧЕЗ, които доставят електроенергия в Западна България, не обявяват исканото увеличение, но подчертават, че държат да бъдат покрити направените от тях разходи за инвестиции и поддръжка на мрежата.

Очаква се идната седмица Комисията за енергийно и водно регулиране да одобри поскъпване на тока в цялата страна средно с 1% от април.

Цената на електроенергията се променя всяка година от юли. Дружествата са длъжни да поискат нови цени до края на днешния работен ден.

Окончателното решение за тарифите взема КЕВР до края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
Прости хора сме ние, другарю.Вие сте от сложните.Но парите ги няма.Де ги, другарю?
48
4
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 7 години
Абе умен, ти май бъркаш тока с картофи. Бегай да копаш нивата и не се занимавай с неща, които не разбираш. Така се препродава ток, както ти си мислиш. Ти още малко ще изкараш, че има и складове за ток и го возят в цистерни до твоето село.*** народ, много *** ...
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЕМИ ЛОЗУНГИ НА ПЛАКАТИ БЯХА 2013 ФЕВРУАРИ - ЕДИН ОТ ТЯХ - "БЕЗ ПАРТИИ И МОНОПОЛИ" СИ ОСТАНА САМО НА ЛОЗУНГ
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю 58,Продават ти един ток за 30 ст.Ти го препродаваш на следващия за 60 ст.Той го препродава на по-следващия за 1.20 ст.И така- докато се изредим всичките и токът стане поне 3 лв.Или газта. Или каквото там.Ако щеш. Направи си ток, де. Или газ?А пък аз си имам всички документи, да ти препродавам.Пък ти бачкай. ОК?
45
3
 
19
 
! Отговори
до 55 преди 7 години
И какво значение имат енергийните дружества. Много евтина манипулация, герберюго. Токът не го вдигат eнергийните дружесва, а КЕВР, която е изцяло съставена от крадливи герберасти, само шефът й е костовак-крадец, но пак назначен еднолибно от Бойко Борисов през м.септември 2015 година.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЪДЕ СА СЕГА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ОТ 2013 ФЕВРУАРИ А? СТРИЖИ НАРОДА ЯКО И ТВА Е ВСИЧКИ СА СЪГЛАСНИ И ДОВОЛНО СПОКОЙНИ
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, другари, едни пари ги няма.Някой да знае къде са?Другарите с енергийните фирми знаят ли? Не.Другарите с предприятията знаят ли? Не.Другарите с офшорките знаят ли? Не.Другарите с проектите знаят ли? Не.Другарите с банките знаят ли? Не.Другарите с медиите знаят ли? Не.Е, ами кой знае тогава, бе другари? Щом никой не знае- вдигайте цените.Закривам заседанието.
42
17
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
Колко трябва да сте Tъпи или мaлoyмни за да не помните кога бяха продадени енргиините дружества?И да повтаряте тиквa, тиквa, тиквa ...а той дори и партия нямаше тогава. Беше бай никой.Вече и на стойка "Г" да застане Бойко, пак не може да върне разпродадената от комyниcтитe България.
41
2
 
18
 
! Отговори
картоф преди 7 години
администрацията в Бг е около 790 000 души + роднини и приятели ,е как тиквата няма да спечели,нали искат от админатр. да си запазят статута [службичката и кинтите]!!!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестиращи сега са ........ управляващи !
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИКВАТА увеличи тока с 10% още на петия ден на сл. каб. на ПЛЕВНЬО и Близалков !
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20И това ще стане! Не стига, че виждате какво дишате, ами искате и безплатно да го правите! Айде данък "въздух" та да ви дойде акълът в главите кога гласувате и чакайте месията, та белким ни "оправи". Е, един вече го стори за 800 дни, сега е епизод 1 от 3-ти сезон...
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз наистина не мога да разбера къде са протестърите от преди 2-3 години? Хубаво ви е да ви опъват или просто сега няма кой да плаща за да протестирате???
36
1
 
16
 
! Отговори
тиква преди 7 години
искам,искам да стане 1 лв. - 1кв.ч.!!!!!!!Още по зле да ставааааа,ухххх с нетърпение го очаквАМ!!!!
35
2
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не сме доволни, ама си седим в къщи и вместо утре всички да задръстим площадите ще си седим в къщи и люто ще кълнем само на маса сме велики вместо да вземем тоягите.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е тиква, че да е кратуна.Голям избор, разбираш ли, епохален.
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега Валерката Симеонов, Кракачанов и пудела Сидеров да излязат и да се противопоставят на *** бивш и бъдещ премиер, довел обикновения българин до геноцид!
32
2
 
21
 
! Отговори
Морска сол преди 7 години
Много скъпи избори , но очаквано. Вече и малкото от средна класа я унищожават. Важно бедния да е много беден, богатия да е още по богат
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си Орешарски ако беше вдигнал всичките тези цени - 4 на брой - ток, вода, парно и газ в един и същи ден и то с около 20% какво щеше да му се случи.Медиите щяха да го разкъсат, а умните и красиви кресльовци щяха да изпълнят всички площади.Обаче Бате Бойко нали е човек от народа, няма пари да си санира къщурката, кара Мерцедес по-стар от него самия и народа си го обича.Давай Бойко - пропуснал си бензина и въздуха. Вдигни го и него от Гьоргьовден.Споко, стадото ще ти прости и това.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скарали се вълците, кого трябвало да обича овцата...