Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?

Доставчиците са подали заявления в КЕВР, отговор - до края на юни
Обновена: 1 апр 2017 15:11 | 31 мар 2017 18:33,
90
Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?
Снимка: Flickr.com

Макар да ни очаква увеличение на цената на тока от около 1% заради шоковото поскъпване на газа от 1 април, ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-Про искат нов ръст на цените от юли.

Още по темата
И трите енергодружества са подали заявления в Комисията за енергийно и водно регулиране, а от ведомството ще излязат със становище до края на юни, предаде БНТ.

Увеличенията, които изискват доставчиците от средата на годината, са поскъпване на нощната тарифа с 4,9%, а на дневната с 1,8% за Южна България.

В Североизточна България предложението е токът да поскъпне с 2,6 на сто средно.

От ЧЕЗ, които доставят електроенергия в Западна България, не обявяват исканото увеличение, но подчертават, че държат да бъдат покрити направените от тях разходи за инвестиции и поддръжка на мрежата.

Очаква се идната седмица Комисията за енергийно и водно регулиране да одобри поскъпване на тока в цялата страна средно с 1% от април.

Цената на електроенергията се променя всяка година от юли. Дружествата са длъжни да поискат нови цени до края на днешния работен ден.

Окончателното решение за тарифите взема КЕВР до края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОРЕДНИЯ ОБИР НА НАШАТА ПАРТИЯ ЛЮБИМА .Г.. рабят Е.. лементарноР.. епубликаБ.. ългарияСАМО ДА СПОДЕЛЯ , ЧЕ В МОМЕНТА. ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ , ЗА ДА НЯМА СТАЧКИ, И ДА НЕ ГИ ИЗЛАГАМЕ , ОБЕЩАВАТ МИЛО И ДРАГО ДАВАТ И ОБЕЩАВАТ . И НЯМА ОТ КЪДЕ ЗАТОВА УДРЯТ БИЗНЕСА ЧЕ СА ПО- МАЛОБРОЙНИ. АКО ИМ ПОВЯРВА МЕ СМЕ / ,,ПРОСТИ,, /ПРЕД ПАРЛАМЕНТА , НЕ ЧАКАЙТЕ........НЕВОЛЯТА НЯМА , ДА ДОЙДЕ .ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И НЯМА ОТ КЪДЕ . ЗА ДА СЕ ,,КРАДЕ,, ПО НОВА ПРОГРАМА.ТОЕСТ НЯМА БЮДЖЕТЕН,, ИЗЛИШАК ,,САНИРАХА БЪЛГАРИЯ СЕГА ДА ВЗЕМАТ ДА НАПРАВЯТ ПО ЕДНА ФОТОВОЛТАИЧНА СТАН
68
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
То не ни чака - ние го очакваме с нетърпение !? Нали се увеличиха / г.жа К.Нинова е спец по въпроса /пенсиите, нали минималната заплата "скочи" неимоверно много. И г-н Б.Борисов, като премиер на РБ, дори се похвали пред Чешкия парламент преди време със "чудесните" български заплати и пенсии !? Препоръча ги на чехите !? Е-е-е-е, какво ще ги правиш тези каймета , българино? Ето, някой ще взема по 7000 лв. на месец, ти си на 400 лв. ... значи средно идва по 3700 лв. Това е пара, ей.......
67
0
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Първо да увеличат минималната работна заплата , че сме на дъното на всяка класация. Ама никой не говори за заплати, есеки иска да ти отнеме последните 2 лева. Безсрамници
66
1
 
12
 
! Отговори
на улицата преди 7 години
Целия народ да излезе на улицата и да изметем тази крадлива,граблива,корумпирана мафия ГЕРБ ЕООД КОМЕРС с Тиквата,Винету,бай *** ......купиха изборите пак и краставици стадо се продаде за два сребърника насрания си ***
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чака ли ни още едно увеличение на тока - НЕ БЕ, НИЕ СИ ГО ЧАКАМЕ!
64
9
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До 79:Ще ви качат заплатите бе, стига плака.. Едното върви с другото, нали това искате..А нерода като не иска да плаща с последните си пари, да вземе да спести от ненужностите за които харчи..
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа и сега плаща сметки с последните си пари, а след това увеличение какво ще става. Ще направят от най-съвестните данъкоплатци престъпници (нямащи възможност да си платят за безумията на властта)
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цената на електроенергията се променя всяка година от юли+ Моляаа?
61
1
 
22
 
! Отговори
НЯМА ДА ПЛАТИМ преди 7 години
ЧАКА НИ, АМА НЯМА ДА НИ ДОЧАКА. НЯМА НАРОДЪТ ДА ПЛАЩА ЗА ПРОСТОТИЯТА И НЕКАДЪРНОСТТА,ПРОДАЖНОСТТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ,НАЧЕЛО С ГЛАВАТАРЯ ИМ БОЙКО Б. ГЕРБ И ЛИЧНО БОРИСОВ, ДА Е ПРОКЛЕТ, СПРЯХА БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК, ПЛАТИХА НЕУСТОЙКИТЕ НА РУСКАТА СТРАНА ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА И СЕГА ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ С НЕПОСИЛНИ ЗА НАС ЦЕНИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА БОКО И КОМПАНИЯ. ВКАРА НИ В БЕЗСМИСЛЕНИ ИЗБОРИ С ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ, КОИТО ПАК НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ.ДОКОГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗАРАДИ ПРОСТИЯ, КАКТО САМ СЕ ОПРЕДЕЛИ.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капаните заложени от завряния зет, Р.Овч., Симо Имота и трите пера! Докато не ги видим зад решетките ще е така!
59
1
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Дали по турско е имало по-големи данъци и произвол от сега. Изпитвам големи съмнения.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен аргумент е да им бъдат платени разходите за подържане и инвестиция в мрежата. Тогава питам се аз след, като им плащаме всичко за какво са ни? Да издържаме чешките пенсионери и семействата на нашите корумпирани политици участващи в бордове и получаващи тлъсти комисионни ли?
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек, ако искахме бсп и не искахме европа ,щяхте да ни спрете акбарите?Найс.
56
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Времее за сопите! То бива наглост и безочие но това надминава и най наглите! Значи потребил съм ел.енергия по електромерно показание за 30 лв. След като ми го првозят с и доставят през високо напрежения тази ел.енергия ми скача на 75 лв. Е как да ви не *** макята фодстенцата бе превозвачите? Вие за луд ли ме имате или за побъркан? Защо по татово време не ми го караха тока с тирове и не ми го прекарваха през високия и ниския байр? Защото нямаше маймуни закачени по стълбовете ли?
55
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искaхте гербНa ви гербИскaте европaНa ви aкбaри
54
0
 
32
 
! Отговори
Ха-ха-ха.... преди 7 години
Удриии, удриииии тоя *** народ, ич не го жали...
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРИЖИ НА ГОЛО, НАЙС И ХОРОШО
52
1
 
27
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
ДАЙ! ДАЙ! Дайте вдигнете още нещо!!!! Въведете данък "Въздух" и данък "Стъпваш по тротоара"! Дайте бре, дайте още нещо вдингете моля ви много, че се чудя вече как да си харча парите!!!! 18 спестовни сметки имам в 10 банки по цял сват!!!!
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАФИЯ
50
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете патриотите по границата така газа ще поскъпне с още 35 процента и закривайте държавата. Да се репчиш на Ердоган не е като да риташ баби.