Мъж не хвърли пари на апаши, преведе им ги... в Сърбия

Излъгали го, че негов близък е пострадал в западната ни съседка
31 мар 2017 11:23,
10
Мъж не хвърли пари на апаши, преведе им ги... в Сърбия
Снимка: Getty images

Странна ало измама бе регистрирана в полицията в Котел. Пострадалият от престъплението е мъж на 35 години. Не е хвърлял пари или златни накити през балкона, а е превел неголяма сума на получател чак в Сърбия – съобщиха от МВР.

Потърпевшият лично се явил около 13:30 ч. на 29 март в местната полиция, за да подаде сигнал. Тай разказал, че на личния му мобилен телефон се обадило лице, представило се за негов близък. Провели няколко разговора. Мнимият близък бил убедителен и успял да заблуди котленеца, че тяхна обща позната е в голяма беда в Сърбия. Трябвало спешно да й бъдат преведени пари.

Човекът повярвал на тази версия, притеснил се. Не разполагал с големи суми. От офис за бързи парични преводи изпратил 140 лева до Сърбия.

По-късно успял да се свърже със своя приятел, който наистина бил в Сърбия. Така разбрал, че е станал жертва на измама. По случая се води досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Супер, значи има развитие все пак! Очаквам следващата ало измама парите да са трансферирани през биткойн мрежата
9
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Метайте се още по фейсбуците и пишете кой къде е. Колко е да ви хакнат профила, да ви видят телефона и оттам натам всичко е лесно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами би трявало лесно да се хване престъпника, защото всяка банкова сметка си има собственик. На кого е превел парите трябва да се установи по елементарен начин.
7
0
 
5
 
! Отговори
магадан куку преди 7 години
сигурен съм, че пъпеша е приел обаждането по самсунг на изплащане за 2 години, и със зор може да си напише името на кирилица. сутрин е с подути очи от гледане на пoрно по кабеларката...
6
0
 
7
 
! Отговори
Обяснимо е преди 7 години
За съжаление, този прекрасен български град се напълни със си+ха+ни. Ако могат да видят своя град днес, Софроний Врачански, Г.С.Раковски и Захари Стоянов в гроба ще се обърнат.В Котел няма работа и всички, които искат да работят, са се изнесли оттам временно или за постоянно, заедно със семействата си. Останаха целите семейства само на онези, които живеят от помощи и от мошеничества. Изключенията са малко.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи, на измамниците им е било известно, че този човек има приятел, който в момента се намира в Сърбия.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотия, простотия, простотия.Не намерих по безкрайната земя.Простотия, простотия, простотия.Е наситена България до ръба!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство, че хора на всякаква възраст могат да бъдат измамени. Меко казано много са наивни тези, които си мислят, че само възрастните хора ги мамят, а на тях не може да им се случи.
2
1
 
7
 
! Отговори
MEGADETH преди 7 години
ГЕРБ победа!
1
1
 
10
 
! Отговори
Ми преди 7 години
както е казал бай *** имал си бол пари,дал си.