Роми във Враца на бунт: Как така без каруци в града?

Щели да започнат да крадат, нямало да могат да изкарват пари
31 мар 2017 10:30,
32
Роми във Враца на бунт: Как така без каруци в града?
Снимка: архив, Bulphoto

Притежатели на каруци и коне от Враца заплашиха с протест общината след въвеждането на забрана за движението им в града. Местната власт започна и акция за изземване на незаконните транспортни средства.

Притежателите на каруци твърдят, че не са разбрали, че от септември нямат право да се движат из града.

"Какво иска да направи кмета с ромите? Да спре каруците и да не могат да изкарат един лев и да ходят да крадат, за да си изкарат прехраната", попита един от собствениците на каруци.

Според протестиращите местната власт буквално ги задължава да си продадат животните. Те са категорични, че друга работа не могат да си намерят.

Кметът на Враца Калин Каменов обаче беше категоричен, че тези хора трябва да спазват правилата в града.

"Почти нямаше проверена каруца, която да е с документи и животното да е регистрирано", заяви той пред bTV. По думите му не се спазва и изискването водачът на каруцата да е със светлоотразителна жилетка, нито пък правилата за движение по пътищата.

Той припомни, че забраната е въведена с цел да не се създават предпоставки за катастрофи. Според него често каруците се управляват и от деца.

Кметът подчерта, че в региона има фирми, които търсят общи работници, но много от хората изобщо не се съгласяват, защото там трябва да се спазват правила и работно време.

Протестиращите пък на свой ред заплашиха, че ще блокират основни булеварди в града, ако акциите продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Врацаромикаруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
месара преди 7 години
до кога трябва да се занимаваме с дромите , по каква причина трябва да се съобразяваме с тях , до кога тия ше бъдат оставяни да правят каквото си искат безнаказано , до кога трябва ние да им плащаме задълженията към държавата , защо трябва да ги търпим ......., и още много въпроси с - до кога и защо ???
25
7
 
3
 
! Отговори
ASEGA DE преди 7 години
Nesam za karuci po pitishtata.. no kvo da praviat horata... pravisa si... trebva da kradat..... shtoto nema nishto drugo da pravi nema rabota.... sorry no e taka v Bg
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ром без каруца е като ром без въшшка- не го виждам да успее кмета. Похвално, иначе..
23
1
 
12
 
! Отговори
Решението е лесно преди 7 години
Преди около половин век населението на България изведнъж нараства с 5%.Как става това? С "внос" на роми от съседни държави.Редно ли е да се предприеме такава инициатива без да е проведен всенароден референдум? Не е редно.След промените, обявиха ли се за нищожни някои решения на правителства, взети след 09.09.1944 г.? Обявиха се. Значи и гражданството, дадено след този "внос" без референдум може да се отмени.Така ще получат статут на временно пребиваващи. И ако някой от тях наруши закон ...
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 11А защо изобщо е нужно да се дават помощи?Условия за земеделие и животновъдство има. Неграмотните и малограмотните могат до един да бъдат ангажирани там, а това ще създаде още стотици хиляди работни места в преработвателната промишленост и ще ликвидира по-голямата част от безработицата.Точно раздаването на помощи е единият от двата големи проблема. Другият е свързан с неприлагането на закона срещу безделничеството.
21
1
 
13
 
! Отговори
Ау, представи си! преди 7 години
Този нахален кмет иска законите да важат и за ромите!Ама как е възможно такова нещо? Да не разрешава на детето да се повози на каруца по центъра, да подплаши кончето с камшика и то като хукне, хората изпадат в паника и бягат, някои даже се спъват и падат! Ами това му е кефа и забавлението на ромчето, а вие искате да му го ограничите и да може да вилнее само по селата.Ама на какво прилича това? Безобразие!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти няма роми по селата в северозапада които да нямат коне,както и почти няма роми които да имат някакъв друг *** осевн коне.За какво са им тези коне ,сами се досетете.Един кон яде колкото една крава или 3-4 овци или кози от ,които може да се изхранват.
19
1
 
9
 
! Отговори
Red преди 7 години
Koito ne spazva zakona za bg adresna registracia, da plasta globa 10 000 leva ili 30 dena v bg zatvor s popravitelen tejak fizicheski trud v polza na bg narod.
18
2
 
5
 
! Отговори
O - to преди 7 години
Mvr, nap, noi ne spazvat zakona za adresna registracia v bg - s ulica, nomer, postenska kutia - ne prastat svoevremenna pismena informacia i ne izvarshvat nikakva pismena korespondencia s bg narod suveren. Za zatvora sa.
17
0
 
28
 
! Отговори
гост преди 7 години
Бунт ли?-де кютек до посиране *** крадливи.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма такава напаст на света.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз викам да отпуснат пари от БХК за конска магистрала и конско околовръстно у Враца а в центъра да им направят алея за каруци....КО ША Кайте?
14
0
 
17
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Щото получават помощи многократно под големи... Дават ли ти се?
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В предпоследния абзац е истината. Малка част от него - правила и работно време. Не съвместими неща в битието и мирогледа на огромна част от така наречените роми.
12
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
врьщаите се обратно в индия маика родина тука нямате работа
11
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щели да започнат да крадат.........ама по малко ще крадат че не могат да носят на ръце много матрял,докато с каруцата е по лесно
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ми така, лесно. Доган и Шишо и Сали да ви купят лади.
9
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е защо *** в Сащ нямат каруци.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в София кога!??? Каква столица сме пълно е с каруци и роми! Пакистан
7
0
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не може така БХК да даде под съд кмета как така ще прилага закона тоя не знае ли, че на шведите всичко им е разрешено !?!?!?