Смяна на статута на Копривщица? Няма такова нещо!

Общинари поискаха канализация, кметът – градът да се развива!
31 мар 2017 12:45,
6
Смяна на статута на Копривщица? Няма такова нещо!
Снимка: архив, Bulphoto

Във взетото решение никога не е ставало дума за сменяне на статута на Копривщица като културно-историческа ценност. Това дори не е в компетенциите на Общинския съвет, настоя общинският съветник в Копривщица Рашко Христов.

По думите му ставаме свидетели на една откровена лъжа, която предизвика отзвук навсякъде.

"Днес следобед ще бъде предложено всеки общински съветник да гласува по съвест за решението. Не мога да се съглася бъдещето на нашата държава да бъде коментирано във Facebook и да се взимат решения под натиск, за да се угоди на някого", каза още той.

Още по темата

"Това решение няма абсолютно никаква стойност, това предложение е само формално", каза арх. Галя Стоянова от Министерство на културата.

"Всичко това, което се случва, е много лошо за Копривщица. Ако държавата милее за Копривщица, час по-скоро трябва да се оправи водопроводната мрежа в града. Никъде думата резерват не съществува. Аз ще гласувам против това днес", коментира общинският съветник Искра Шипева.

"До това решение се е стигнало при обсъждане на общия устройствен план на Копривщица, за който работим от много време. Искаме Копривщица да се развива. Този устройствен план е задължителен по закон", коментира кметът на Копривщица Генчо Герданов пред БНТ.

"Извънредното заседание е проведено, когато бях в централата на ЮНЕСКО в Париж по покана на г-жа Бокова. Не знам дали умишлено и тенденциозно е проведено точно тогава. Внесох докладна за връщане на спорното решение. Копривщица е светиня на българите, тя е онова място, което е бащината стряха, възпяна от Димчо Дебелянов", коментира Герданов.

"Не мога да кажа какви са интересите на въпросния бизнесмен, присъствал на заседанието, не знам какво е мотивирало и решението на общинските съветниците", коментира кметът на града.

"Това е една груба лъжа по мой адрес, че искам да променя облика на Копривщица, призовавам кмета да спре да брани града от несъществуващи заплахи", коментира бизнесменът Радослав Йовков.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОРМАЛНИ УМНИ И КАДЪРНИ УПРАВНИЦИ ДА ДОЙДАТ НА МЯСТОТО НА ТЕЗИ "СЪВЕТНИЦИ"...В ТЕЗИ ВРЕМЕНА ТРЯБВАТ НЕ "БУМАГОЧЕТЦИ"...
3
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Стига с този резерват бре. Дето не му била оправени канализацията и водопроводната мрежа. То нали и това е целта на "резервирането". Да се съхрани такова положението, каквото е било преди 200г. Да превърнем цЕлата държава в резерват. Ама то вече и това стана. Важното е да не гърмят пушките. Освен тази първата един път в годината и в обезопасена и театрална обстановка-въстановка.
2
0
 
3
 
! Отговори
зелен гущер преди 7 години
тъпaнарите от протестна мрежа са май клоуните вдигащи такъв шум. нали кинтите свършиха.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно цялата работа е опипване на почвата. Да се види как ще се реагира. Думите на Христов съветник да гласува по съвест си е голяма глупост. Каква съвест от хора, които не носят никаква наказателна отговорност за решениета си? Щом искат развитие да разкарат сегашната управа, а на тяхно място да сложат други, които не само искат, а и правят.