По Великден: Почивката у нас 265 лв., в чужбина – двойно

Над 280 000 българи ще пътуват за празниците
Обновена: 2 апр 2017 08:19 | 2 апр 2017 07:45, Александър Попов
35
По Великден: Почивката у нас 265 лв., в чужбина – двойно
По традиция туристите във Велико Търново ги очакват различни атракции на Великден. Снимка: Булфото, архив

Близо 280 000 българи стягат куфарите и ще пътуват по време на великденските празници, сочи прогнозата на Института за анализи и оценки в туризма.

По-голямата част от тях ще изберат родни дестинации.

Повечето ще пътуват в рамките на страната.

Най-много хора се очакват в къщите за гости около големите манастири край Търново, Троян и Пловдив, както и в спа хотелите. Интерес има и към морето.

"Тази година за първи път имаме и 7000 души, които ще бъдат на Черноморското крайбрежие. Много хотели отварят специално за Великден, за да могат да получат повече пари и да могат да работят уикенда в дните, които са през пролетния туристически сезон", каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред bTV.

Великденските пакети за почивка варират, най-често са между 200 и 300 лв. Тези, които избират Гърция, могат да разчитат и на отстъпки при резервация в последния момент, отчитат туристическите агенции.

Средно всеки почиващ ще похарчи у нас 265 лева, а в чужбина ще му излезе почти двойно - 495 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди ЕС май само кисело зеле правихме? По времето на БСП само куфарчета ходеха на почивки с фолк певици.
10
1
 
8
 
! Отговори
валентина преди 7 години
По великден-в чужбина СЕ ПОЧИВА,в БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ МНОГО СЕКТОРИ работят,..и няма закони за тях.По великден си спомням в италия нямаше от къде цигари да си взема или хляб,всичко бе затворено,а през нормалните дни всеки магазин например за дрехи отваряше следобед към 3,4 часа..ех,КОГА ще ги стигнем,и да не работим по 10 часа на ден???И там хората си взимат нормалните заплати,та могат да си позволяват всякакви почивки,да не говорим,че всеки уикенд са на агроторизъм със семейството си!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вввДобър опит, ама пробвай пак....
8
4
 
11
 
! Отговори
Браво преди 7 години
В чужбина е 100 пъти по-евтино. Как не ви е срам да говорите такива глупости мръсни долни ***... Кой от хотелиерския бизнес ви плати да напишете тази новина ?
7
5
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ще сеем мамули бре каква чужбина аз си отивам 4 дена на село
6
13
 
10
 
! Отговори
ввв преди 7 години
По Нова година бяхме избрали хотел на Златни пясъци. Изненадах се от чистотата и приветливостта на персонала.За 45лв. FB . Доверих се на коментари на реални потребители. Надявам се повече хотели да подобрят отношението си към българите, да се чувстваме наистина като гости, а не като у дома си. Лятото бяхме в затворен комплекс на Каварна, надявам се да не го научават много туристи, за да си остане едно чисто и красиво място.Преди почивахме в Италия и Испания - много е хубаво, но е пренаселено.
5
8
 
5
 
! Отговори
Дишо преди 7 години
Да беше прескочил до Русия.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, ама ако имате запек, вървете на черноморието. Не ви трябва Дуфалак. Само се топнете в морето и рядкото щастие ви е гарантирано.
3
8
 
11
 
! Отговори
колибри преди 7 години
Така и се подминава факта, че хората вече са готови да дават пари и да получават насреща. Скъпо или не - всеки си го преценя, но почивката в чужбина ще бъде предпочетена от тези, които вече знаят какво е навън. Аз ще отмарям в Гърция - който не я харесва има варианти . Чао.
2
2
 
6
 
! Отговори
льольо преди 7 години
Имали бол пари - дали
1
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ни пробутвали тая гърция -видяхме я ! -нищо и половина-Голяма реклама с красиви картинки ,а на място среден пръст.