По Великден: Почивката у нас 265 лв., в чужбина – двойно

Над 280 000 българи ще пътуват за празниците
Обновена: 2 апр 2017 08:19 | 2 апр 2017 07:45, Александър Попов
35
По Великден: Почивката у нас 265 лв., в чужбина – двойно
По традиция туристите във Велико Търново ги очакват различни атракции на Великден. Снимка: Булфото, архив

Близо 280 000 българи стягат куфарите и ще пътуват по време на великденските празници, сочи прогнозата на Института за анализи и оценки в туризма.

По-голямата част от тях ще изберат родни дестинации.

Повечето ще пътуват в рамките на страната.

Най-много хора се очакват в къщите за гости около големите манастири край Търново, Троян и Пловдив, както и в спа хотелите. Интерес има и към морето.

"Тази година за първи път имаме и 7000 души, които ще бъдат на Черноморското крайбрежие. Много хотели отварят специално за Великден, за да могат да получат повече пари и да могат да работят уикенда в дните, които са през пролетния туристически сезон", каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред bTV.

Великденските пакети за почивка варират, най-често са между 200 и 300 лв. Тези, които избират Гърция, могат да разчитат и на отстъпки при резервация в последния момент, отчитат туристическите агенции.

Средно всеки почиващ ще похарчи у нас 265 лева, а в чужбина ще му излезе почти двойно - 495 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За справка си направете в оферти извън България. За двама all inclusive оферта в перфектен комплекс на Корфу със страхотна програма за Великден, качествена храна и перфектно обслужване излиза 270 евро. В БГ хотелите ти предлагат храна най-долнопробно качество, а обслужването е под всякаква критика. Една оферта в подобен комплекс тук би струвала по 1000 на човек - ден година храни, важното е парите да се вземат, а не хората да са доволни, това е манталитета на БГ хотелиерите
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази работа с курортите не става с магически заклинания и призиви да проявим патриотизъм. Построихте, изпрахте парите, сега трябва яко "бачкане", ама не от низшия персонал, а от собственика! Не знам кой им внуши, че парите работели сами за себе си. И за да си собственик с работещ бизнес, трябва да работиш два пъти повече от персонала си, и да си компетентен във сферата повече от наетите. Защото отговорността, организацията и решенията са твой! И да имаш късмет да не са му хвърлили око ...
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ още нещо - като си оставя парите тук, ще спонсорирам 12 часв работен ден за МРЗ и пари под масата. Като отида навън, може пък и да фалирате и да дойде някой по-нормален. А и опитните работници ще отидат навън, ще работят за тройно повече пари и ще пращат същото на семействата си.Капиш? Да то разкаже още една история отпреди 6 години - оксиженист от Видин отиде да бере портокали в Гърция за 1500 евро на месец. Опитаха се да го задържат със заплата от 750 лева и той се изсмя.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКогато българските "бизнесмени" спрат да ми говорят като се оплаквам на рецепция "ама по-тихо, че тука има чужденци" - това е истинска история, може и да почна да си оставям парите в България.А точно ти надали ще станеш по-беден, освен ако не си шеф на някаква подобна клоака.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече пари изнасяте от държавата,толкова по бедни ще сме. Чиста икономика. Колкото по-малко оставяте пари по нашите курорти,толкова по трудно те ще реинвестират и подобряват своето качество .
26
0
 
0
 
! Отговори
карина преди 7 години
да се чете "чАлгари" .
25
0
 
2
 
! Отговори
карина преди 7 години
До Анонимен 24 Ако има нещо, което да не обичам това е чалгата, но не ми пречат хора, които я обичат. Иначе това , че челгари ходят в Гърция ти как го провери ? Да не би на нашето Черноморие да слушаш Вивалди ?
24
0
 
2
 
! Отговори
скъпо но квалитетно преди 7 години
До Анонимен - ей, хора, *** за какви цени в лидл говорите, говориме за почивка - не за пазар! като ходите у гърция и не ходите на ресторант, поне си купувайте качествени стоки - на островите /йонийско море/ сирене от мандра - фета 7Е килото, другото то се прави по технология, като у швейц., хол., до 15 Е кило / ама е жестоко, повишава холестерола, !!!/, узо / да у мандрата може да си купиш и узо, ципуро, вино - мед /18 евро кило/. тия всичките неща може да си ги купите от плод и зел. заедно с
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Лидъл кг сирене е 5,99Е/кг , кисело мляко 1,07Е/ кг ,свинско 4Е кока кола 1,10-2л кутиика Хайнекен - 0,40Е Ако някой може да ми съпостави с цените и заплатите в Бг ,че скоро не съм си ходил
22
1
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Морската вода е чиста и прозрачна сега. Този 4 плещи глупости !Обаче Сл.бряг си остава същата клоака.ГалЕма к.л.о.а.к.а със същите крадци и мутри.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чалгарите се стягат за Гърция.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако имате възможност, не пътувайте организирано. организираните пътувания носат печалба на всички по веригата, а вие почти винаги оставате разочаровани - толко пари дадохме и ... нищо - взимайте банковите карти и се качвайте на аероплана, или колата, кампера... , изкарали сте полкова пари, организирайте си сами пътуването и почивката!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ше се шматкаме по Лаганас, Кери, Банана бийч, още няма хора и е супер! ако знаете къде са тия места, стягайте багажа, е като биеме толко' път ще е най-малко за 20-тина дена!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен20абе нещо не ме разбираш-напълни с нормално качество храна там,и после тук със същите стоки-виж разликата в цената,не те карам да пълниш със салами от 1 лев,еее,ако щеш и в тигре ***,и там някои цени сигурно са по евтини от бг
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за 60 лв и тук мога да напълня кошницата с абсолютни *** - салами за 1лв , сладки без пари, вносни меса без вкус на 4-5лв, евтина вода и алкохол и т.н.Въпрос на цветоусещане. Но със съг на вън, не е по евтино. Имате повече покупателна образовайте се малко :)
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18няма значение какво е,напълни го там,и после тук и ще видиш разликата на касата,аде не ми се прави,и аз съм навънка 15 годинки,знам какво колко струва
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидъл е за бедните. Кво пълниш не те знам. Ако пълниш с бисквити и консерви :)
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са едва половината от народа дето ще замине извън БГ. Още толкоз има които са наели квартири/хотели/къщи извън туроператорските фирми. Щото няма пари българина, затуй са толкоз много.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15м дада,но с 30 евро пълниш количката в лидл,а тука за 60 лв ще ми напълниш дедовия
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой хора цял живот немогат да оправят валутите и покупателната способност .Къде на вънка е по-евтино от България? Аз цяла Европа съм обиколил и никъде не съм видял по евтино? Ако живееш на вънка и казваш,че е по евтино ? То не е по евтино ами имаш по-голяма покупателната способност заради висока заплата. Но ако от левове обръщаш в евро и пазсриш няма как да е по евтино,защото лева е евтин.