Инцидент във Варна: Взриви се кораб, дошъл за ремонт

Няма данни за пострадали хора, както и за обгазяване*
Обновена: 3 апр 2017 13:04 | 3 апр 2017 12:28, Венцислава Вельова
31
Инцидент във Варна: Взриви се кораб, дошъл за ремонт
Снимка: Черно море; Снимката е илюстративна

Взриви се кораб, дошъл за ремонт в завод "Терем" във Варна. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване.

Във връзка с подаден сигнал за инцидента, кметът на Община Варна Иван Портних е провел разговори с областния управител Тодор Йотов и с директора на РегиТеремонална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев, предава Информационна агенция "Черно море".

"В 10:25 ч. днес се е взривил един от баластните танкове на новопостъпил за ремонт танкер, плаващ под чужд флаг. Следствие на това се е образувал пожар. Със силите на "Терем" и кола от пожарната в Аспарухово, огънят е погасен за половин час. Пострадали хора няма. На кораба очевидно има пробойна, защото е накренен на десния си борд. Това е борда, с който е застанал на пирса в "Терем". Със собствени средства от кораба изпомпват водата, от завода могат да им окажат помощ. В момента пожарни и катери обливат с вода борда на кораба, за да се избегнат вторични пожари. Това е във връзка с предпазните мерки, които се вземат. Какви са причините и хронологията на инцидента, ще научите по-късно. Това е местен инцидент, малък инцидент. Събират се изпарения в баластните танкове, някой нерегламентирано е внесъл огън и е станал пожарът. Комисия, която ще създадем, ще даде повече информация за инцидента", каза областният управител Тодор Йотов.

Провеждани са заварки, но не е ясно дали те, запалена цигара или друг източник са причина за инцидента. Водят се следствени действия.

*Информацията е обновена към 13:00 часа.


31
Още от
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
стаки преди 10 месеца
В баластния танк има баласт, сиреч -вода, никакъв достъп на гориво няма, изказвате се съвсем неподготвени и се излагате яко, да не говоря за журналиста списал материала. И преди да се почне огнева работа в баластен или горивен танк, се замерват нивата на газовете задължително.Има и вариант рашките да са правили контрабанда с гориво и вместо баласт да са взели нафта или бензин, нашия "Иван Загубански" преди години гръмна кофердам, пак контрабандичка. че така драги колеги коментатори.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веско,не лъжи!На кораба има и вградени в корпуса цистерни,които се явяват части от корпуса и даже участват в местната якост на кораба.По същество те са резервоари,съдържащи течност - товари,или гориво за кораба!

А иначе и танковете и цистерните по съдържание са една и съща дума - от английски,думата "танк" е идентична на познатата ни дума,"цистерна"!

Основните товарни помещения,на корабите за течни и втечнени товари, е прието да се наричат танкове и оттам и корабите танкери.
25
0
 
2
 
! Отговори
Буков преди 10 месеца
Журналистката Вельова е много некомпетентна. Борави с терминология, която и е чужда. Не се излагайте.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е дело на джихадисти.
Горбачов е виновен за всичко.Белязания обърка света .
Него не го искат и в АДА,защото и ада ще затрие.
Най големия шпионин работил за американците.
23
4
 
6
 
! Отговори
Защо се срамувате преди 10 месеца
да напишете, че кораба е руски?
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тази снимка е от руската военноморска база Тарсус в Сирия - руски кораб изстрелва ракети по цели на ИДИЛ ...
21
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 10 месеца
До танк=резервоар
Танк не е резервоар! На корабите има танкове и цистерни. Първото е част от корпуса, а цистерната се прави отделно и се вгражда.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой знае ли какво е "РегиТеремонална дирекция", силно съм озадачен от журналистическите умения.
19
3
 
11
 
! Отговори
танк=резервоар преди 10 месеца
Какъв е тоя танк? Май става въпрос за резервоар?
18
1
 
0
 
! Отговори
Политик преди 10 месеца
До saki

Здравейте, ще дам всичко от себе си за да отговоря на този въпрос. Много ви благодаря за въпроса. Причината е, че просто никой не го *** за вас г-н saki, нито за българския народ.
Пожелавам ви дълголетие и спокойни старини.
(ХАХАХА)

П.С. Политик съм бил винаги. Говоря от името на всички регистрирани партии, без изключения.
17
0
 
22
 
! Отговори
Петракиев преди 10 месеца
Извинете,но тази снимка не е от Варна!
16
0
 
14
 
! Отговори
saki преди 10 месеца
Парадокс .На обяд тестват сирените, а сутринта в 5 часа никаква тревога, въпреки че не можеше да се диша от миризма на нафта в целия град. Що не включиха сирените да успокоят хората. Както е традиция от Чернобилската авария ,в България винаги се мълчи и гражданите не се предупреждават,когато има някаква авария застрашаваща живота и здравето им.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагам при последващ инцидент да бъде използвана снимка на руски кораб ... няма само натовските да гърмят ;)
Пледирам за повече политкоректност!
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 6

Не знам дали има третополови ама ти определено си бeзмозъчен.
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скъпи съотечественици,
голяма трагедия. Във Волгодонск се е срутил от вятъра паметник на руския строител и не е убил никой. Каква огромна загуба за братския съветски народ.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това на снимката не е ли разрушител?
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Снимката била илюстративна!!! Другия път сложете илюстративна снимка на кораб на фона на ядрена експлозия ... за по голям ефект!
10
1
 
5
 
! Отговори
друг морски преди 10 месеца
Терем до 1990 г. беше само за ремонти на военни кораби , и там бях на ремонт с торпеден катер-26 от Созополската база , а след това съм бил още два пъти на ремонт с химикаловоз . Там се извършват ремонти на кораби до 7-8 хил. тона , защото понтоните са малки !!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
след изборите идва реме застрахователи да се отчитат - просто ще се прибере застраховката и чиста работа, а мусора в бантустан!
8
0
 
11
 
! Отговори
Зен преди 10 месеца
Ква е тая "РегиТеремонална" дирекция? Нещо космическо ще да е! А кораби на ремонт гърмят и дори не е толкоз рядко. И всичко е от неглижиране на правилата за безопасност. Дано няма пострадали хора!