Юрист коминочистач от Търново във Facebook: Търся баба под наем!

27-годишният Делян гарантира, че може да е добър внук
3 апр 2017 18:00,
19
Юрист коминочистач от Търново във Facebook: Търся баба под наем!
Снимка: Монитор

Търновец обяви в интернет, че си търси "баба под наем". Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се премести да живее на село да е "на поне 15 км. от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане".

Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във Facebook, а с одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично.

Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук.

Освен с бабата под наем Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача.

27-годишният мъж признава, че работи още отпреди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно. Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да и почисти комините на жилището. Без да се замисли Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. По време на работата си Делян е откривал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник, открил и един истински пернишки винкел, разказва "Монитор".

Пo дyмитe на коминочистача пpoблeм y нac са два: чe хopaтa нe пoддъpжaт кoминитe и тe ca в oкaянo cъcтoяниe и че не използват пълноценно отоплителните си уреди на твърдо гориво.

"Вceки cе сеща да чиcти комина си, eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa. А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa за да са спокойни", обяснява мъжът. Освен с чистене на комини той се занимава и с различни други дейности. В социалната мрежа Facebook е създал страница "Услуги ВТ", национален сайт за услуги в различни области: косене на трева, отпушване на канали, строителни ремонти, ел. и ВиК услуги, озеленяване и др. Твърди, че без значение какво върши, работата го прави истински щастлив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
С или без диплома, важното е, че има желание да работи и не подценява работата си. Иска да живее при баба , защото те знаят хубаво да готвят и приемат чувствено всеки млад човек/"все едно виждам моя внук"/. Знае си интереса момчето
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намери си млада жена, с нея върви и баба/тъща/. Ще имаш 2 в 1.
10
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Пък може и къщичка да наследи от баба си.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9, До 50 годишно би му била мама, а не баба. Този е 27 годишен, все пак, не е на 17.
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да почисти всички комини на бабето. Е те не са много само два са но са хванали паяжина и сажди от бая време. И леко не ги чисти набързо щото няма да има ефект. Чистят се бавно и методично. Особено ако е някое бабе до 50 годишно. Стари комини като се запушат е много страшно. Както казват старите хора пази се да не се разгори стара фурна че ще те препече!
7
1
 
31
 
! Отговори
русенец преди 7 години
Право може да нямаме, но затова пък юристи имаме бол. Добре, че момчето си е намерило работа, че с тия дипломи за висше, които ги печатат на конвейр много глад ще пада. Изобщо не коментирам качеството на днешното образование, то е някакво....
6
1
 
26
 
! Отговори
4oko преди 7 години
Пише "срещу заплащане" тъпAци! Първо четете после коментирайте!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което е го прави щастлив ! Хвала му !
4
21
 
5
 
! Отговори
Нели преди 7 години
До номер 3:Как какво? Ще и отпушва комина ;)
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво, дай боже повече такива млади хора и светът ще стане по-хубав !
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за бабата разбрах - трябва да готви домашни манджи. а внукът какво ще прави за нея ?
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАЖНО Е ЧОВЕК ДА Е ЩАСТЛИВ