Агнето в магазина – 14 лв., овцевъди го продават за 4,50 лева

Евтиният внос на месо от съседни държави съсипва бранша
4 апр 2017 09:30, Анисия Иванова
52

25 лв. ще бъде загубата от едно продадено агне, сочат изчисленията на родните фермери, които са принудени да продават животните на изключително ниски цени и тази година.

От години евтиният внос на месо от съседни държави поставя бранша на колене. За сметка на това за крайния потребител в магазина българското месо ще струва средно между 12 и 14 лева за килограм.

От години Красимир Бурмов се занимава с отглеждането на овце и агнета. В момента в стопанството му в дряновското село Руня има 1000 животни, разказва Bulgaria ON AIR. Заради евтиния внос на месо и тази година той ще е принуден да продава стоката си за 4,50 на килограм.

Ако заповедта на служебния министър на земеделието за спирането на допълнителните средства, с които се подпомага бранша, влезе в сила, той ще бъде унищожен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Фермерски пазари!Фермерските пазари, са нещо което отдавна трябваше да се направи.-------------А фермери отдека?
18
1
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
4.5 може да е ако се продават големи количества на кланиците. В което и село да отидете под 6-7 лева живо тегло трудно ще намерите. естествено е шри големи количества да има по ниски цени. Нали разбирате че едно живо агне половината е месо другото са кожа, вълна карантии (ядливи и неядливи). Иначе най-добре си е да си го вземеш от стопанина директно. За фермерските пазари - трудно ще стане - живо агне какво ще го правя в града. А заклано колко може да стой и кой би рискувал да си го прибере...
17
4
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Който не е доволен от заплатата и от пенсията си, да пасе овце. Дадох ви каквото можах, повече от това не може. Изборите вече минаха, не съм длъжен да изпълнявам обещанията си. Все пак трябва да има и за мен парче от баницата, както и за министрите, моите депутати и патриотите, които искат половината власт и пари. Благодаря на всички, че ме преизбраха отново да си играем игричките.
16
0
 
10
 
! Отговори
Фермерски пазари! преди 7 години
Фермерските пазари, са нещо което отдавна трябваше да се направи. И не просто отбиване на номера, както е в момента, но така че да работи. Пример: Един ден в седмицата (до обяд в събота) в центъра на всеки окръжен град пристигат производителите с фургоните си и продават собствената си продукция. В много страни в З.Е. този модел работи.в БГ, обаче, няма кой да си поиска.
15
0
 
18
 
! Отговори
любо преди 7 години
Тръгвам за село Руня. Ако не намеря агнета по 4.50 килото, като се върна, ще набия някой джурналис.
14
0
 
11
 
! Отговори
tt- преди 7 години
До zeus-Ако приемем цифрите за верни,не виждам какъв е проблема???При 4.50 лв за живо тегло следва че производителът получава 9 лв за агнешкото МЕСО...После по два лева вземат1.Кланицата2.Едровия дистрибутор3 Търговеца на дребноВерно че последните трима могат да се посвият малко ,ама и агнешкото си е рискова стока...
13
2
 
4
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
Оставете агънцата живи, яжте ме мен!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 - 14 лв./кг. е нормална цена за охладено агнешко месо. Ценообразуването е следното: 4,50 лв. живо = 10 лв. месо. Плюс клане, логистика, търговска надценка, ДДС излиза, че дори цена от 14 лв. е доста изпилена. Който не иска да "пълни гушите на търгаши" да си гледа сам, да види колко ще му излезе.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха 4.50/кг Пак пишем статии на изуст ,
10
3
 
3
 
! Отговори
_|_ преди 7 години
Ми 14лв. е защото вдигнаха газта.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жертвоприношенията не са спирали...нямам думи
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам къде ги намирате тия цени 4,5 за килограм, ама от стопани струват повечко.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг селяни винаги са били пинтии. Навсякъде около нас всичко се произвежда по евтино.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горките същества
5
1
 
7
 
! Отговори
Бай Спас преди 7 години
До zeus ПИЧ , ОТ 4.5 лв. ДО 14 НЕ Е ДВОИНА ЦЕНА А ТРОЙНА . ЗАТОВА АЗ ЩЕ СИ КУПЯ АГНЕШКО ОТ СЪСЕДНА РУМЪНИЯ ЗА 5 ЛВ. ГОТОВО ЗА ПЕЧЕНЕ ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Нито Офцевъда, нито прикупвача е виновен. Онлия лапачи на залпати от КЗП не са никога били на мястото си и никога не са свършили грам работа! КЗП трябва да бъде закрита и направен ново звено.
3
0
 
21
 
! Отговори
ф преди 7 години
Манипулативна статия. 4,5 ама живо тегло при което има близо 50% фира. Освен това от години българския пазар не смогва по Великден за агнета. Производството тук е недостатъчно да задоволи пазара. Всеки нормален човек иска да си купи бългасрко не новозеландско и навсякъде продават имено българско. И всяка година по Великден агнета няма. Не знам за какво подбиване на цена се говори.
2
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Всеки търси родно производство, ама никой не знае къде се продава.
1
1
 
21
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Разликата идва само от това, че родните прекупвачи, всичките бивши мутpи, искат да правят двойна печалба без да си мръднат пръста.