КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото

Предлаганото увеличение на цената на парното в София е 22,7%
4 апр 2017 10:00,
69
КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание по доклада за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия, вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%.

Още по темата

Енергийният регулатор вече одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април, а повишаване на цената на природния газ с над 5% се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия.

От 13:30 часа пред сградата на КЕВР ще се проведе граждански протест срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на "Топлофикация" София ЕАД.

Водата в София също поскъпна от 1 април – с 18%. Очаква се поскъпването на доведе и до повишаването на много ключови услуги и продукти на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
Данъчната по у нас не е наред - всички предприятия който правят големи печалби на запад се облагат с много големи данъци , затова големите предприятия предпочитат да плащат по големи заплат и да имат по малки печалби и ако печалбата все пак е голяма раздават бонуси на работниците си накрая на годината . В България също дават бонуси но на покровителите си .
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтая си за такава картина, гневни и освирепели граждани да са влезли в сградата на КЕВР и меткат един по един "специалистите" от комисията на паважа. Народа долу аплодира и довършва останалите случайно живи. Гарантирам ви, един да метнат, например Лъжливото овчарче Иванов, как цените ще се нормализират веднага. Как ще се намерят резерви.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕРОРИСТИ
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ви кажа само, че преди 3-4 години случайно се срещнах с едно семейство от Чехия. Мъжът каза, че идва у нас на море с парите от ЧЕЗ. Купил акции които са се покачили десетократно и печели от тях толкова, че си позволява почивка all inclusive на Свети Тома. Това означава колко ни краде ЧЕЗ. Те поддържат и пенсионен фонд.Нима ДАНС не могат да установят това? Могат но парите се изпращат по тайни сметки зад които стоят министри и премиери.Кой ще им разреши.Чехите на наш гръб си хранят пенсионерите
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как ли щяха да решават ако от вън имаше 5000 човека - ех мечти мечти
29
1
 
12
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
В България не се научиха да правят увеличения, всичко това се прави постепенно с 2-3% годишно а не по 30% с оправдание че отдавна не са вдигали цената . Същото се отнася и за заплатите . Повишението на цените зависи от инфлацията . На запад това вдигане на цените( в България ) ще породи бунт и блокиране на цялата страна .
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си "специалистите" от КЕВР какво си говорят помежду си, ще поскачат, ще повикат и ще се примирят. Няма страшно, всяко чудо за 3 дни. Не си казват само кой колко взима тайно от монополистите. Но прибират кинти то е ясно за да говорят толкова глупости. По лицата им личеше, притеснени са, уплашени. Знаят, че лъжат. Рано или късно, най-вероятно през зимата ще се повтори изритването на Крадеца от Банкя. Не се вдигнаха заплати и пенсии, само цените. А този Ванчо от КЕВР ще го ощавят жив.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината за ценообразуването трябва да се каже. Кой колко краде от парното, тока и водата? По-точно, по кои сметки се изпращат сумите, колко са, в каква регулярност, колко взимат допълнително и от кои монополистите членовете на КЕВР? Да не мислите, че Тиквата, Гейчо, Царчето и Иван Костов не са са прибирали пари от монополистите? Безмилостно е отношението към българина защото ние го позволяваме. Гърците щяха да ги запалят живи. Албанците изритаха ЧЕЗ. Ние ли сме най-големите ***? Май да.
26
6
 
4
 
! Отговори
Газифициран преди 7 години
До 27 АнонименКогато си невеж, по-добре не се изказвай, участието не е задължително!Отдавна компетентните хора, включително и тази сутрин обясниха, че ниската цена на топлоенергията на топлофикация софия се компенсира от изкуствено завишената цена на Ел. енергията, която произвежда същата топлофикация и се плаща от цялото население.Панимаеш?
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото.чета заглавието, пък прочитам: "КЕВР решава: Ще си вдигне ли с 38% вероятността от фалит на баМковата система"
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки повишението на цената на "топлото", отоплението на парно и топла вода затопляна от ТЕЦ си остават най-евтиния и удобен начин за отопление и топла вода. Климатиците и различните видове "бойлери" ряпа да ядат.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При положение, че има Министерство, КЕВР е абсолютно ненужно нещо измислено за едни лежечи да получават пари и политиците да си пълнят джобчетата. Тази комисия трябва да се ликвидира.
22
0
 
7
 
! Отговори
77777 преди 7 години
До 14 и 15От 1997 година си купувам климатици - винаги най-качественото, което го има на пазара и с поне едно ниво на мощност над това, което ми препоръват специалистите по климатици, които правят огледа и помагат с избора и после фирмата им ги доставя и монтира. Досега за тези 20 години съм купувал 5 пъти климатици, за различни жилища и много добре им знам възможностите, така че не ставайте смешни с вашите предположения какво съм си бил купил. Последните ги купих миналата година на цена 16000
21
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
КЕВР са мръсни политически к... По важното е че Бойко пак го избрахме и пак ше ни клати и с тока и с водата и с парното и със здравето. Докато не почне масов разстрел няма да се оправим.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яяяяяя, *** ле трактор са се засегнали. Колко удобно, плащали топлото на софиянци????Как го плащате, с високите си приходи или заплати?Виете срещу софиянци, а се молите през почивните дни да дойдат да почиват в курортите или градовете ви, за да похарчат некой лев.Софиянци били такива, плюете, а като продаде някой имот и веднага купувате апартамент в Люлин или Овча Купел, сменяте регистрацията на дарака със софийска, защото сте за смях с мйекането и йекането, с паркирането и карането в трафика
19
1
 
12
 
! Отговори
Газифициран преди 7 години
След като КЕВР са решили за цената на газ-а, то няма как да не вдигне цената на парното. В противен случай пак ще се компенсира от цялото население, което е абсурдно и ще бъде чист популизъм от страна на мутрата!Все пак, да не забравяме, че топлофикация е една от най-големите хранилки на ГР/ОБ.Отделен е въпроса защо изобщо се вдига цената на газ-а. Ето това да обяснят мародерите! Това е основния проблем, а не да отклоняват вниманието с топлофикациите!
18
0
 
16
 
! Отговори
тя преди 7 години
Когато цената на газта намаля - сметките останаха същите , а сега газа се умвеличи и сметките ще се увеличат! Големи крадци и лъжци, затова хората не плащат!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли как ни обещаваха, през 1992 години онези от СДС ни убеждаваха, че тока трябва да поскъпне, докато стане 4,5 цента за киловатчас и повече нямало да поскъпва. Сега цената на тока е в пъти над тези 4,5 цента и продължава да се вдига. Всички цени при демокрацията и пазарната икономика се вдигат, само цената на човешкия труд или пада или се вдига символично.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дремете ли овчовци, дремете! Мутрьо ще ви ши(( ба за трети път. Бързо тичайте да му благодарите да е с вазелин. Така ще ви влаза и излаза по-безболезнено. И да не забравяте като го видите да му благодарите, че ви е пожалил. Че не е вдигнал всичко с 50%. Тичайте и му целувайте честната десница която с една ръка д/упе глади а с другата К//// ец вади. Бързо пишете, да мачка комунизите, че не останаха. Чуден народ, той го ръчка а народа вика, още Баце, по-силно. Заслужава си съдбата значи.
15
0
 
22
 
! Отговори
Елин Пелин преди 7 години
Част от българите можем да правим само като жабите, кога им пресъхне блатото - "....да прокълнем и да умрем." Други си сменят блатото. А е редно да изгоним онези, които ни пресушиха чудната страна ! вместо това си ги избираме пак...Е, видя се, ще кълнем и ще мрем.