КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото

Предлаганото увеличение на цената на парното в София е 22,7%
4 апр 2017 10:00,
69
КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание по доклада за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия, вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%.

Още по темата

Енергийният регулатор вече одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април, а повишаване на цената на природния газ с над 5% се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия.

От 13:30 часа пред сградата на КЕВР ще се проведе граждански протест срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на "Топлофикация" София ЕАД.

Водата в София също поскъпна от 1 април – с 18%. Очаква се поскъпването на доведе и до повишаването на много ключови услуги и продукти на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
XAIDE OSCHTE 30 MILQRDA ZAEM XAI CHESTITO VI
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К`ви протести, бе? ХОРАТА СА МНОГО ДОВОЛНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ЗАТОВА ПАК СИ ГО ИЗБРАХА.ЗАТОВА СА ГОТОВИ И ПО 150 ЛВ ДА ИМ СТАНЕ ПАРНОТО И ПАК ЩЕ СЕ РАДВАТ НА ЛЮБИМИЯ СИ ВОЖД И УЧИТЕЛ.Пък и не е лошо Борисов да вземе и да направи такава цената, за да изпробва народната любов.
52
0
 
4
 
! Отговори
Оставка ГЕРБ преди 7 години
Сега разбрахте ли защо ББ подаде оставка? Той назначи 2015 г. Иванов за шеф на КВЕР. И за да няма нови протести и камъни пред Парламента, подаде оставка. Само подгряването на топлата вода ще ви стане 50 лв. Русия постигна споразумение за по-евтина доставка на газ за ЕС между 20 - 40%. Булгаргаз еднолично реши да смуче народа. Не забравяйте, че всички роднини на шефове на Булгаргаз са в управлението на ББ. Няма ЮП, няма Белене. ГЕРБ с камъни ще ги гоним, като дойдат сметките. Хитреци!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 7 години
в недемократичната система се борехме за това: народът да ти каже: БРАВО ! "СЛАВА НА НАШИЯ ШАМПИОН!!!" Сега при "ГРЕЙТ ДЕМОКРЕЙШЪН"- ние просто нямаме ЧЕМПИЪНС !!! УАЙ-- ЗАЩО ?!? Ами частници сме БЕ -нама вече НАРОД !!! Всеки за себе си !!!/НО не в болниците и срещу пожарите,епидемиите и т.н.--здраве ,фалит,социални помощи и т.н. /АКО НЕ Е СПОДЕЛЕНА ЛЮБОВТА ТИ С НАРОДА ,С ПРИЯТЕЛИТЕ,СЪУЧЕНИЦИТЕ -НЕ Е ЛЮБОВ ! НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА СВАТБИТЕ!!! ЧОВЕКЪТ Е КОЛЕКТИВНО ЖИВОТНО- СЛЕД РАЗВИТИЕТО НА ЕЗИЦИТЕ !
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AH ,ROBI ROBI......
49
2
 
4
 
! Отговори
пенко преди 7 години
15000 паунда за един от най-добрите снайпери ! Няма да има "КЕВЪР" -"КУРВЪР" -и много други,ще се *** от страх и ужас !!! В момента десните гадове /от бившите СДСи ДСБ/си отмъщават за загубата на "народната любов"-чрез вожда на кевър !!! На кого отмъщават десните скотове -на тези ,които ги топлеха, учеха,хранеха,образоваха и т. н. -ФРИКАСЕ ОТ ДЯСНАТА *** ,ГАДОСТ И МЪРСОТИЯ!!! Без политика в твърдението ми!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
58,Защото общонародната стачка трябва някой да я поведе.А къде го тоя?
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо общонародна стачка да няма по време на председателството на ЕС да видят кого тупаха по рамото и поздравяваха за изборите а и в Европа да видят и да разберат защо всички искат да напуснат съюза
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се притеснявайте.Цените бяха вдигнати нарочно,за да може добрия чичко Бойко като дойде на власт отново да ги свали,за да може "мат'ряла" да е доволен и да му ръкопляска.Също така това увеличение цели държавата да си избие другото увеличение,макар и с малко,на пенсии и заплати-така единствените губещи пак ще са хората,а печелившите-тия които сами си избрахме.
45
0
 
2
 
! Отговори
значи преди 7 години
ответните мерки - увеличаване контингента на НАТО в бг, визи за руснаците, предложение в ЕС за увеличение на санкциите...Пълна данъчна, качествена и еко оценка на Лукойл... и т.н.
44
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Соцялно слаб депутатНА СОФИЯНЦИ ДА СЕ ВДИГНАТ ВСИЧКИ ЦЕНИ НА 300 ПРОЦЕНТА ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ И ТЕ СА БЪЛГАРИ ПРИ 340 000 ПЕНСИОНЕРИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ--200 СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ А ШОПИЯ
43
0
 
5
 
! Отговори
айде довечера преди 7 години
НА ПРОТЕСТ! НА ПЛОЩАДА!
42
0
 
3
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
ще се тегли чоп какво да се вдигне изтеглили Г ... газта ... изтеглили Х ... хляба изгеглили Т ...тока изтеглили Ф ... и бойко казал Фсичко
41
0
 
7
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Мизерия, глад, недоумък царува в милата ни България, ама да -- нека продължават да увеличават цените на всичко. Що за "държава" е това. Високите заплати и пенсии, нещо за тях??? Уж се водим европейска държава, а стандартът на живот тук е без коментар. Каква Европа на две скорости? Ние сме на дъното. Двускоростна Европа е дисктриминираща такава. За тези хора ние сме просто място, където те си изхвърлят *** и некачествените си продукти. Честито! Да живее България.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да го вдигат със 100%,какво си играят само,така ще откажат и последните които го ползват и най накрая да фалирва този па разит - топлофикация,въпреки,че се съмнявам,че ще измислят някъв закон да им плащат и без ползване,хаха когат има пари наглостта край няма,тея дет се хранят от топлото все ще измислят нещо
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин набира средства за президентската кампания.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото !!!?
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е такива са пък нащите атентати, по-страшни от което и да било убийство и засягат 100% от останалите живи българи
36
0
 
12
 
! Отговори
цени преди 7 години
Честитото на софиянци,които масово гласуваха за ГЕРБ и БСП . И това е само началото на вдигане на цени.
35
0
 
7
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Е много скромно вдигане на цената на топлото.