Паркираш на спирка, на "зебра"... КАТ те подминава! Защо?

Вече няма да се отнемат контролни точки за подобни провинения
5 апр 2017 08:52,
37
Паркираш на спирка, на "зебра"... КАТ те подминава! Защо?
Снимка: Facebook

Вече няма да се отнемат контролни точки на шофьорите, които спират или паркират на спирка, пешеходна пътека, кръстовище или правят втори ред до вече паркирани автомобили.

Това е една от промените в наредба на МВР, обнародвана в "Държавен вестник". До този момент за такова нарушение се отнемаха 6 точки.

Отменя се текстът, според който се отнемаха 5 точки за управление на кола, спряна от движение. На негово място са приети допълнителни санкции - ако регистрационният номер на автомобила не е поставен на определените за това места - минус 8 точки.

За управление на моторно превозно средство, което не е регистрирано или пък няма табели – 10 точки.

Ако шофьор мине на червен светофар, ще бъде санцкциониран с осем контролни точки. В случай че нарушението бъде извършено повторно, органите на реда ще му отнемат 12 точки. Това гласят други промени в наредбата, цитирани от "24 часа".

И в момента за нарушението се отнемат 8 точки, без толкова остават и водачи, които не осигурят предимство при преминаване през пешеходна пътека. Новото за тях е, че ако се провинят повторно, ще остават без 12 контролни точки.

При първоначално вземане на книжка шофьорите ще получават 26 точки. След 2 години стаж те ще вдигат на максимално допустимите 39.

Броят на отнетите контролни точки до 1 юли ще бъде запазен, гласи наредбата. Отнемането на контролни точки по образуваните преди влизане в сила на тази наредба административнонаказателни производства се извършва по досегашния ред.

Допълнително обучение на водачите за възстановяване на точки ще се провежда и след измененията. Любопитна промяна е, че преподавателите вече не трябва да предоставят удостоверения от Пътна полиция за нарушенията си по Закона за движение по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен 30:Ако се опита някой ще го застрелям. Това и в България е законно.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ не просто си спят и не работят. Те правят неща, които влошават положението, като предлагат промени в законите или промиват мозъците на балъците, че не КАТ, а възпитанието, културата и манталитета определят дали има или няма нарушения. Разбира се всеки с поне малко ум в главата добре знае, че Закона се спазва само когато държавата налага спазването на закона, а културата и другите измишльотни са за балъците.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ по принцип не просто подминават, а си спят някъде и никакви ги няма. Средно на сто хиляди нарушения, КАТ санкционират за едно ....
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе тука като чета на всички са им виновни полицаите и власта! Дали те са виновни... и за какво,че не бият,че няма закони,че няма глоби? Май виновен е манталитета и културата преди всичко! Българина избива комплекси купувайки кола и сядайки зад волана! Няма жена,няма деца,няма родители,няма държава! В колата е някой,без кола и жена няма да си намери! Мерака,рака и простака не се лекуват!
29
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Като искат да избират, да дойдат тук, а не да гледат отстрани сеир и да искат право на глас!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па оно симйоновуто преподава само до "без колан" и "превишена скорост".По-задълбочените знания като "ханко брат" се добиват в допълнителен, платен курс, и са достояние само на велики умове от състава на... МеВйеРъе.
27
1
 
14
 
! Отговори
Писна ми преди 7 години
Изискавайте полицаите да си вършат работата, напомняйте им, че техните заплати идват от вашите пари. След като не си вършат работата , няма да им плащат заплати. Ако всеки от нас отстоява правата си и настоява служителите, които в напредналите държави наричат слуги на народа, да си вършат работата, то един ден може и да има напредък. Ние сме заспали и сме оставили някакви хрантутници да ни управляват , а те са нагли и са се качили на главите ни.
26
2
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Кажете ми на 1000 катаджии, колко Не искат рушвет...не стига че са мучащи чалгаджии но са и нагли, а народа спира където иска и ако мине - добре.. ако не мине дава и се кланя...Всички по долу сте прави....
25
2
 
17
 
! Отговори
Koki преди 7 години
Паркираш като арабин в пустиня втори ред на средата на платното бялото си БМВ Х5 пред Искър 7 - срещу Лео, полицаите ти ползват безплатно бардака с *** в безистена отзад, плащаш им за това, плащаш и на Градска мобилност, които са само на 50 м .. и си живееш в България!!
24
0
 
11
 
! Отговори
morelini преди 7 години
Кой го брои пешеходеца...ще го изпишем и това е....Е такива работи мислят нашите Големи глави.Те не пресичат пешеходни пътеки...боли ги фара.Тях ги возят от точка А до точка Б с лимузини.Какво да ги притеснява.
23
1
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Те и без това не глобяват за тия неща! Направо да закриват КАТ и съдебната система! Аз предлагам и да спрем да плащаме данъци! Държавата не се грижи за народа си и това е!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три пъти са ме глобявали за такова "паркиране", без да съм паркирал! И пишат фиш, вместо акт, за да не може да се обжалва!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да се коментира. Пълно е с нарушители неправилно паркирали къде ли не - на зебра, на тротоар, на велоалея, плътно на ъгъл на кръстовище, на места за инвалиди в моловете, по паркове и т.н. Явно няма воля. явно е безмислено... какво ли не.Тези които искат що годе ред, избирателят не ги желае, ми тогава...
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
З А К Р И В А Й ТИЯ БЕЗПОЛЕЗНИЦИ! Доказано е че работа не могат да свършат.
19
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорът е *** - имаме политици, които не желаят ние да живеем като европейци.Освен това, имаме общество, което не желае да живее по европейски.Резултатът е налице и го виждате всеки ден.Посетете една Унгария и ще видите за какво говоря. Само на 600 км от София, но разликата е космическа. Като за начало, сравнете бойкостралите с магистралата Сегед - Мошонмадяровар.
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки божи ден, десетки статии за това какво правят, или не правят корумпираните тюфлеци. И резултат никакъв. Ето разходете се до "една дивашка Турция" според някои и вижте,почти никъде няма знаци спирането забранено,никъде няма криви и опасно стърчащи мантинели, по магистрали и главни пътища няма дупки и неравности. Никъде няма дебнещи в трънаците незнайно какво. Тоест има създадени условия, за да има ред.
17
5
 
26
 
! Отговори
до 17 Край преди 7 години
Съгласен съм с теб, но пичините за това какви са? Нима сме толкова различни---не просто мафията тука овладя живота ни, манталитета на хората, мечтите им---чалгаджийско милиционерско изчадие стана и най-обичаният премиер в новата ни история! Кои са героите на новото време? - Боко Тиквата, Доган хидроинженера,Волен-болен, Каракачанов-агента, Мая-мутресата ,.....Беззаконието и мутринското управление са виновни и докато те са на власт --така ще бъде!
16
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безобразните ламарини и техните глупави водачи ще продължават да ни тормозят. Днес ги гледам на кръстовището на Подуене сутринта - колони, колони, във всички посоки, бутат се, засичат се, чакат по 15-20 минути на светофар, нерви, псувни, клаксони... Това да си го причиняваш доброволно си е глупотевина.
15
3
 
54
 
! Отговори
Край преди 7 години
При нормалните народи - всеки човек е КАТ. Само като тръгнеш да спираш на забранено или да правиш забранен завой всички скачат на клаксона и ти размахват пръст. Полиция идва само за сериозни неща. В България е ОБЩОПРИЕТО законите да не се спазват. Смята се че го правят само "залухавите". България ще се оправи когато и последната кола слезе от тротоара и повече НИКОГА не се качи.
14
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз винаги съм казвал,че обществото е по-голям проблем от политика! Ние сами не можем да спазваме обществения ред, законите, нормите, морала, обаче даваме акъл поцялден как 240 човека трябвало да го правят. А вие останалите 5 милиона ? Кога ще почнете да работите честно с морал ? Да бъдете примера за децата?