Акция: Счупени крака, престрелка... и 6 000 лв. под камък

В този сценарий за ало измама попада 71-годишна от Бяла
6 апр 2017 12:23,
12
Акция: Счупени крака, престрелка... и 6 000 лв. под камък
Снимка: БТА, архив

Възрастна жена е предала на телефонни измамници близо 6 000 лева, съобщиха от МВР.

Вчера, около 11:00 часа, в град Бяла на домашния телефон на 71-годишна жена се обадило непознато лице, което се представило за дъщеря й, която, плачейки, е казала, че си е счупила и двата крака.

След това на телефонната слушалка се обадило друго лице, което се е представило за лекар, като съобщил, че на дъщеря й е направена операция за сумата от 35 000 лева, които тя трябва да намери и плати.

Малко по-късно се обадил друг мъж, представил се като "комисар Лазар Попов" от полицията и й обяснил, че се провежда акция за залавянето на измамници и тя трябва да изтегли всичките си спестявания от банката, да ги остави до табелата на гр. Бяла, на изхода за Русе, да ги затисне с камък, след което да се прибере, тъй като можело да възникне престрелка.

Жената изтеглила от банката 5 550 лева, които е оставила на горепосоченото място. По-късно разбрала, че била измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
По цял ден ходя под прозорците дано ме удари един сак с пари по главата сега трябва да обикалям и селските табели дано имам късмет преди глупаците да свършат.
9
0
 
4
 
! Отговори
Питанка преди 7 години
Ей сега четох някаква друга бабка дала хилядарки+?5000 за залавяне на ало-измамници. Оставила ги до кофата... Само баламите ли работим в тази държава? При толкова отзивчиви бабки. Човешката глупост не се лекува
8
0
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Хахахха .От Хитри по Хитри стават!!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
до Имала-дала преди 7 години
Вярно е,гледат но само турски сериали!Не стига че са с деменция,та от тях още повече поумняват!
6
0
 
11
 
! Отговори
Филм преди 7 години
Само неразбрах как се казва този филм. В началото беше лошо, след това трагично а сега и комично. Сценките продължават но баламите никога неспират. Докато има *** ще има и тарикати.
5
0
 
12
 
! Отговори
Имала-дала преди 7 години
Е, вече не е тъжно. Смешно става. Пенсионерите по цял ден слушат радио и гледат телевизия. Би трябвало да знаят да не дават пари на "полицаи".
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не тегли заем - обади се на някоя баба...
3
1
 
16
 
! Отговори
кака Лара преди 7 години
Ромката и ромът се обаждаха и на мен,полицията ги хвана и както виждате на свобода са !!!
2
1
 
14
 
! Отговори
вашта бамка преди 7 години
И тия в банката са в джаза. Те много добре знаят, че бабите са стиснати като ръждясал цип, ама за помощ на МВР теглят луди пари. Е, защо са и дали да изтегли парите ? Захлебват и те...
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един си пасял овцете край село когато чул от площада вик: Иванееее, и.б.ат жина тиии! Хвърлил всичко, тичал, падал, пребил се няколко пъти и тъкмо стигнал площада: Чай ве, аз нит съм Иван, нит съм бенен ве!