ОмбудсМая дари 400 пакета с храна на нуждаещи

Тя се срещна с жители на Търговище за Великден
6 апр 2017 14:07,
19

Снимка: Омбудсман на Република България

Омбудсманът Мая Манолова дари 400 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора в град Търговище.

Храната беше раздавана на християни и мюсюлмани пред православен храм "Свети Иван Рилски" и пред мюсюлманския - "Сахат Джамия".

Хранителните пакети са събрани от доброволците на националната кампания "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо", организирана за втора поредна година от омбудсмана Мая Манолова.

Инициативата набира както парични средства, така и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат надбавка по случай Великден.

"Освободихме дарените храни от ДДС, така че всичко, което е излишно и се произвежда и пълни магазините, да отива при хората, които имат нужда от него. Вие най-добре знаете, защото тези хора всеки ден са тук в храмовете, аз също знам много добре, защото всеки ден те са и в моята приемна - колко много са бедните хора и колко много имат нужда те от подкрепа. А в същото време се пилеят и се разхищават храни. Борбата срещу разхищенията е едно от средствата да се преборим с глада. Българският народ има много традиции от векове, но една, която е изконна, е да се обединяваме пред лицето на несгодите. Главната несгода в България днес е бедността, която видяхме в църквата и в джамията. Двете световни религии - християнството и ислямът, си приличат, според мен, по едно – по това, че милосърдието е ценност, която се споделя", каза омбудсманът при дарението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
ОмбудсПенчо преди 7 години
Някой явно много се гордее с прозвището, което е патентовал и непрекъснато ни го набутва. Всъщност, доста блудкаво и селяшко!
11
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Томовата Колиба преди 7 години
Аре бе ... Тая стана и тя на всяка манджа мерудия. Но когато трябва да се свърши работа се ослушва като пръднал заек в каруца. Иначе браво! Хубаво беше да раздавате от парите, къде откраднахте. Но поне жеста си заслужава!
10
3
 
4
 
! Отговори
Търговище преди 7 години
Мая е чудесен Човек с главна буква. Очакваме решенията взети от нея да бъдат приети от община търговище. Мая обичаме те.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това сериозно ли! Като в Сомалия! Подигравка!
8
3
 
7
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
познаваме манолов от близкото минало и аз бих попитал:- какво пречеше госпожата да говори и действа както и в предишните си роли както го прави сега в тази си роля? Защо сега? Не е ли по-лесно сега когато си в структура която може да си само добър каъм хората, съшо като президетската институця...и в двете няма на практика как да направиш грешна стъпка- всичко това което говори и прави подготовка за следващите президентски избори ли е? малко риторичен но все пак :)
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
400! Само толкова ли са нуждаещите? Тая не спря да си храни егото, ще се пръсне! Нищо няма да промени, не става с подаряване на 400 пакета. Само да доведе журналистите да я снимат. И заблуждава народа, че това е решението. Не е това решението, тая е просто вредна!
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на жената, че им дава, но все пак трябва да отбележим, че Бойко Борисов дава на хората много, много повече! Два пъти даде на пенсионерите, на учителите колко много дава, на полицаите даде, на кого ли не! И по много повече дава!
5
1
 
7
 
! Отговори
Ало-измамник преди 7 години
И аз сега какво да правя? Да им се обаждам и да им казвам, че трябва да хвърлят от балкона кило боб, за да помогнат на криминалната полиция??
4
5
 
8
 
! Отговори
Кардам преди 7 години
Не може Мая Манолова да е хем жена, на каквато прилича поне по външни полови белези, хем да е "омбудсман"(баси и тъпата дума)! Или е мъж, или е омбудсуоман! Освен ако няма някоя паламарка в гащите!!!!!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са казали:- ако видиш гладно камуне нахрани го- ако видиш босо камуне обуй гоно никога не му давай власт, защото всички ще тръгнем гладни и боси!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлманите не празнуват Великден. Чакайте Байрама и тогава раздавайте и на тях. Нещастни популисти!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те мятат хилядарки през балконите, ама сега за боб и леща се наредили.