Проверки по строежи, работници търчат с по 5-6 каски!

Инспекцията по труда се фокусира в строителния бранш
6 апр 2017 20:20, Боряна Павлова
7

1975 гледания   |  Още видео

Масови проверки на Инспекцията по труда в цялата страна. Този път на фокус е строителният бранш. Кои са най-честите нарушения в сектора и за какво да следят тези, които започват сезонна работа.

Със затоплянето на времето, започва и активния строителен сезон. Наред с броя на сградите, нарастват и нарушенията в сектора.

Вече повече от година Фикрет работи по различни обекти в София. Трудовият договор е задължително му условие по няколко причини.

"Важно е, защото утре като отидем някъде ще ни трябват. Като отидем на болницата – утре други ден трябва да плащаме, а като сме осигурени е друго", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Глобите за недобросъвестните фирми могат да достигнат до 15 хиляди лева. Заради установени нарушения от началото на година инспекцията по труда е спряла общо 15 строителни обекта само на територията на София.


7
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
къде е преди 11 месеца
Киро Кофражиста?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
проверките не заягат "нашите фирми".ИТ,ДАИ са най-корумпираните лужби и нищо неправещи реално.Само имитират дейност и се използват за скастряне на "непослушните.Който се отчита редовно не бива закачан.Вместо да се хрантутят такива паразитни служби със закон да криминилизират неплащането на осигуровки и ДОД.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Огладнели са кучетата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Младостие в София от години са една огромна строителна площадка.
Те само една обиколка да направят из Младостите в София и ще се нагледат на табелки с мерките за безопасност в строежите, но работниците масово по къси гащи и без никакви предпазни средства.
1
0
 
7
 
! Отговори
Екстремист преди 11 месеца
Обявете награда от 100 хил лв за главата на всеки, който не дава предпазни средства на работниците си, не им изплаща заплати не издава касови бележки и нарушава закона по някакъв начин.