Проверки по строежи, работници търчат с по 5-6 каски!

Инспекцията по труда се фокусира в строителния бранш
6 апр 2017 20:20,
7

Масови проверки на Инспекцията по труда в цялата страна. Този път на фокус е строителният бранш. Кои са най-честите нарушения в сектора и за какво да следят тези, които започват сезонна работа.

Със затоплянето на времето, започва и активния строителен сезон. Наред с броя на сградите, нарастват и нарушенията в сектора.

Вече повече от година Фикрет работи по различни обекти в София. Трудовият договор е задължително му условие по няколко причини.

"Важно е, защото утре като отидем някъде ще ни трябват. Като отидем на болницата – утре други ден трябва да плащаме, а като сме осигурени е друго", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Глобите за недобросъвестните фирми могат да достигнат до 15 хиляди лева. Заради установени нарушения от началото на година инспекцията по труда е спряла общо 15 строителни обекта само на територията на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
къде е преди 7 години
Киро Кофражиста?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проверките не заягат "нашите фирми".ИТ,ДАИ са най-корумпираните лужби и нищо неправещи реално.Само имитират дейност и се използват за скастряне на "непослушните.Който се отчита редовно не бива закачан.Вместо да се хрантутят такива паразитни служби със закон да криминилизират неплащането на осигуровки и ДОД.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огладнели са кучетата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младостие в София от години са една огромна строителна площадка.Те само една обиколка да направят из Младостите в София и ще се нагледат на табелки с мерките за безопасност в строежите, но работниците масово по къси *** и без никакви предпазни средства.
1
0
 
7
 
! Отговори
Екстремист преди 7 години
Обявете награда от 100 хил лв за главата на всеки, който не дава предпазни средства на работниците си, не им изплаща заплати не издава касови бележки и нарушава закона по някакъв начин.