Паркираш като мозъчен инвалид – честитка на стъклото

Вече няма да се налага нарушителят да е при колата си
7 апр 2017 09:15,
31
Паркираш като мозъчен инвалид – честитка на стъклото
Снимка: Facebook

Пътните полицаи вече ще налагат глоби за паркиране на пешеходна пътека, автобусна спирка, спиране в кръстовище или на втори ред до активната лента без нарушителят да се намира в колата.

Лепенка на стъклото ще уведомява шофьора, че дължи 50 лева фиш за това, че си е оставил автомобила на забранено за целта място, обяви пред "Монитор" началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Още по темата

Това става възможно с влезлите преди три дни в сила промени в наредбата, регламентираща нарушения, за които се отнемат контролни точки.

За нагло спиране такива вече няма да се взимат, но виновният ще получава веднага глобата си. Целта е да се намали бюрокрацията при наказването и глобата да стигне до провинилия се максимално бързо.

"До влизане на промените в сила полицаите трябваше да чакат да се появи нарушителят, да го санкционират с акт, да му се издаде наказателно постановление и да се търси този човек, за да го глобим 50 лв. Полицията вече няма да е пазач на този, който си пие кафето и не иска да излезе и отиде до колата си, за да бъде санкциониран", коментира още комисар Рановски.

Така например налице е абсурдната ситуация, че ако шофьорът не се появи, КАТ не може да го накаже.

С новите промени с 8 точки ще се разделя всеки, който кара кола или мотор, чиито регистрационни номера не са на предвиденото място. При повторно минаване на червено и отнемане на предимство нарушителите ще остават с 12 точки по-малко.

Комисар Рановски обяви още, че има обявена обществена поръчка за 28 преносими камери, които ще бъдат изпратени във всяка областна дирекция на страната, като предстоят процедури по обявяване на поръчка за още 56 такива устройства и още 15 стационарни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
16
 
! Отговори
xax преди 7 години
До dfvfvИмаш парадокс в твърдението - как така съвестните ще ви дерат повече, ако спирате съвестно?! А като колата е на бабата, тя да си търси парите за глобата от внучето - със семейни проблеми от такова естество не е разумно да заниамваш КАТ.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И до сега от общината слагаха фишове на спрелите в градинки и по тротоари. Минават, снимат и пишат. Елементарно. И няма значение на кой е колата - баба ти, дядо ти или комшията, като отиде в общината да си извади удостоверение или да плати данъци ще плати и глобата, после да си се разбират по роднински.
4
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ако някой случайно те види!
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как ще докажеш че имаш глоба, като отидеш да я плащаш? Да не би с лепенката.
2
7
 
8
 
! Отговори
dfvfv преди 7 години
То хубаво ще лепят на стъклото, ама как ще му вземат глобата - точно никак. А като колата е на баба му, на инвалид от полски тръмбеш или просто 'крадена' - няма как. Изводът какъв - ей съвестните, ще ви дерем още, тарикатите и нищоправещите - споко, нищо не се променя, просто новото началниче си пише точки за 'активност'
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано има ефект но се съмнявам, глобата трябваше да е поне 100 лева.