Паркираш като мозъчен инвалид – честитка на стъклото

Вече няма да се налага нарушителят да е при колата си
7 апр 2017 09:15,
31
Паркираш като мозъчен инвалид – честитка на стъклото
Снимка: Facebook

Пътните полицаи вече ще налагат глоби за паркиране на пешеходна пътека, автобусна спирка, спиране в кръстовище или на втори ред до активната лента без нарушителят да се намира в колата.

Лепенка на стъклото ще уведомява шофьора, че дължи 50 лева фиш за това, че си е оставил автомобила на забранено за целта място, обяви пред "Монитор" началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Още по темата

Това става възможно с влезлите преди три дни в сила промени в наредбата, регламентираща нарушения, за които се отнемат контролни точки.

За нагло спиране такива вече няма да се взимат, но виновният ще получава веднага глобата си. Целта е да се намали бюрокрацията при наказването и глобата да стигне до провинилия се максимално бързо.

"До влизане на промените в сила полицаите трябваше да чакат да се появи нарушителят, да го санкционират с акт, да му се издаде наказателно постановление и да се търси този човек, за да го глобим 50 лв. Полицията вече няма да е пазач на този, който си пие кафето и не иска да излезе и отиде до колата си, за да бъде санкциониран", коментира още комисар Рановски.

Така например налице е абсурдната ситуация, че ако шофьорът не се появи, КАТ не може да го накаже.

С новите промени с 8 точки ще се разделя всеки, който кара кола или мотор, чиито регистрационни номера не са на предвиденото място. При повторно минаване на червено и отнемане на предимство нарушителите ще остават с 12 точки по-малко.

Комисар Рановски обяви още, че има обявена обществена поръчка за 28 преносими камери, които ще бъдат изпратени във всяка областна дирекция на страната, като предстоят процедури по обявяване на поръчка за още 56 такива устройства и още 15 стационарни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От КьолнДа, ама така пък е по-сигурно!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушеф много мрази глоба с фиш,когато водачът го няма. То на една заплата кара ли се.
24
1
 
2
 
! Отговори
От Кьолн преди 7 години
Покажете тази снимка на немски пътен полицай и той ще си пръсне черепа! Кога в *** ще имате пътна полиция? До кога ще давате най-много жертви на пътя ?! Ако сте решили да се самоунищожавате , защо не пробвате с ядрено оръжие, става бързо!
23
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Този закон за движение по пътищата е емблематичен пример как се пише "закон" с цел закрила на нарушителите! Този на снимката, мислите ли че на тия 50 лв ще им обърне вничание? Само ще си измести джипа на друга пешеходна пътека... Но защо не се пробва да го направи този "?" в Швейцария примерно?!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глоби няма да оправят тия ***,като му навиеш чистачките и му свалиш едно огледало др път ще спре,както трябва.
21
1
 
6
 
! Отговори
Неизбежност преди 7 години
Умните хора отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, а не с размера на наказанието, който е несъществен.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Англия общинарите са го измислили, защото за разлика от нашите ,мислят с главите си - глобата не е голяма , но има лихва ! Ако до две седмици не платиш - става двойна , още две седмици - четворна , след това - съд !
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като държава можем да пребъдем само с парите от нарушителите. Те са толкова много, че хазната щеше да е препълнена.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В продължение от предният пост:За това и събираемостта на глобите налагани от общината са толкова ниски. докато не се промени законодателно начина на уведомяване - нищо няма да се промени.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък съм сигурен, че нищо няма да излезе от тази наредба. Те в момвнта и от общината снимат колата и оставят бележка, че си глобен, но в България има и закони които трябва да се спазват. Как точно съм уведомен, че съм глобен? Ами, че аз може да обжалвам решението (например спрял съм да слезе пътник на спирката и докато се включа в движението някой ме е снимал). По закон трябва да си надлежно уведомен, а с бележка на стъклото не си. нали деца които играят може да са я взели и ти да не знаеш.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е имитация на промени, които не могат да доведат до някаква промяна. При нарушенията при движението и паркирането, както при всички нарушения или престъпления, важна е неизбежността на санкцията, а не как се налага или размера й, а точно това липсва в България. КАТ санкционира горе-долу за 1 на 100000 (сто хиляди) нарушения, т.е. нищо не прави и затова има толкова много нарушения - всеки ден нарушенията са десетки милиони, примерно 200 милиона на ден.
15
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Само така! Българина най-много го боли, когато му бръкнат в джоба.Какъв е проблема, когато караш служебен или лизингов автомобил? Глобата се изпраща на собственика, а оттам го препращат на този, който шофира МПС-то.
14
4
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Виновен си - защото си си дал колата на "мозъчен инвалид"
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е и на запад и в щатитеСамо че там беше стотачка , А как ще знаеш ли 14.Нали като ти дадат номерата влизаш в базата данни .Отиваш в КАТ за нещо,или на годишен преглед или в общината за данък и ........плащаш Иначе няма услуга.Така ще се събират повече глоби а и безхаберните паркиращи ще имат едно наум.Нали видяхте как се научиха да дават път на пешеходна пътека. Бъркаш ли му вджоба ,всеки се замисля,независимо дали е мутра или не Никой не обича да дава..
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е просто, глобата ти се добавя я към МДТ, я към техническия преглед. Не си ли я платил, не минаваш технически ;)
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50 лв.?Със сигурност всички мутраци, носещи по 20 000 лв. джбни ежедневно треперят от ужас от такава възсурова санкция.Айде една безплатна идея за КАТ (даже и 50 лв. не ви искам):- на всеки, пракирал неправилно, му се отнема книжката за 6 месеца. Ако в рамките на тоя срок си позволи да шофира, му се отнема правото да управлява МПС до живот. Ако пак си позволи, влиза в затвора.Ето така се прави ред, уважаема народна милиция. Поне през соца имахте някакви полови органи.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да добавят и сваляне на номерата на автомобила и новата наредба ще е перфектна.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честитки ще има само за Голфове,Опели и Рендета,понеже Ушев е най големия мозъчен инвалид
8
1
 
23
 
! Отговори
До около тепетата преди 7 години
Ако е на лизинг в следващата фактура ще имаш още едни ред - за глоби. А ако не е шофирал собственника - да си е правил сметка когато си е давал колата на някой. Явно по-голяма част от коментиращите сте от вида "Аз само за 5 минути" и за това не ви изнасят промените.
7
1
 
20
 
! Отговори
xax преди 7 години
До около тепетата"А ако собственика не е шофирал автомобила" Кажи ми защо МВР трябва да мисли кой е паркирал автомобила? Като ти наложат глоба 50лв., а си дал колата си на братовчед, сестра, зълва, девер, домашен любимец и т.н. проблема е твой. За 50 лева елементарна глоба, аз ще мисля, как сега Пешо аджеба, ще се разбере с Ваньо кой ще плати глобата, щото единия дал колата на другия. Кво пише в талона - Пешо - защо тогава я кара Ваньо???