Стара Загора ще решава съдбата на "Бедечка" с референдум

Общината гласува за комисия, в която участие да вземат и гражданите
8
Стара Загора ще решава съдбата на "Бедечка" с референдум
Снимка: Община Стара Загора

Казусът със зелените площи в "Бедечка", които са частна собственост, да се реши чрез допитване до хората, поиска старозагорският кмет Живко Тодоров.

"Спекулациите са големи, фактите се представят тенденциозно. Очевидно е, че има градски проблем, затова хората трябва да се произнесат по казуса с "Бедечка". Желанието ми е всичко да бъде прозрачно и те да участват пряко в оформянето и вземането на крайното решение. Това е редно, това е демокрацията", коментира кметът. 

Живко Тодоров припомни отново ангажиментите, които Общината трябва да поеме в единия или в другия случай, като изграждане на инфраструктура, ако бъде построен квартал, или за изграждане на паркови площи и респективно отчуждаване на частните терени. И в двата случая това ще струва немалко на общинския бюджет, убеден е кметът. 

Кметът на Стара Загора благодари за работата по случая на членовете на групата "Запазете Бедечка" и на всички, които са се посветили на казуса. 

Той уточни, че спекулациите в публичното пространство са за сметка на администрацията. Според Тодоров, референдумът и изходът от него трябва да помогнат на Общината и на Общинския съвет да вземат правилното за всички решение.

Общинският съвет на последното си заседание през март гласува да бъде създадена комисия, от която се очаква да проучи какви средства ще са необходими за създаването на парк или устройването на жилищен квартал. Заседанията ще бъдат открити и в нейната работа ще могат да участват и граждани, предаде "Фокус".


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Заралията преди 3 години
Там е проблема, че "шведите" унищожиха територия за пет парка и на т.н. зелени въобще не им дреме!!! Обаче за Бедечка, който НИКОГА не е бил парк вдигнаха вой до небесата!!!
Изводите всеки може да си ги направи. Зелен рекет в полза на определени интереси да не се строи там, за да нямат конкуренция вече съществуващи проекти.
4
3
 
8
 
! Отговори
Бизнеси преди 3 години
Живко се перчи, но гербаджиите имат бизнеси и интереси в строителството. Така, че стремежите им ще бъдат казуса с "Бедечка" да се разреши в тяхна полза.
3
1
 
9
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Това е хубава идея за референдума,но гледам че сте подхванали и " ромите " и понеже живея в съседство с тях,продължават да изникват нови,и нови къщи и буквално баира го превземат, цялата гора я изсякоха,и стават все повече и никой не ги закача. Онова със събарянето на няколко постройки беше прах в очите.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то от шведи няма да се отървем. И да ги изгони ще се настанят в близките села с взлом и пал незаконно.
1
6
 
8
 
! Отговори
Locust преди 3 години
Браво Живко! Не случайно гражданите на Стара Загора продължават да те подкрепят. Това е урок по демокрация към останалите кметове в страната. Изключвам бургаския кмет. Той също е кмет , а не общинар.