Починалото от морбили дете – с ларингит, майката без ваксина

Детето развило усложнения, получило дихателна недостатъчност
10 апр 2017 11:52,
15
Починалото от морбили дете – с ларингит, майката без ваксина
Снимка: архив Reuters

Починалото 10-месечно дете е прието в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Свети Георги" на 29 март със симптоми на морбили. Тъй като не е достигнало необходимата имунизационна възраст, не му е била направена имунизация за морбили, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Няма данни и майката на детето да е била имунизирана срещу болестта. Тя е била придружител на детето в клиниката.

Още по темата

Наред с инфекциозното заболяване детето е имало и тежък ларингит, който по принцип е част от клиничната картина на морбили, но когато се проявява в по-сериозна форма, се приема за усложнение – в такива случаи заболяването протича тежко и със спастични пристъпи. Вследствие на усложнената клинична картина детето е развило спастичен бронхит.

Направена му е графия на белите дробове, но не е установена пневмония. Консултирано е с лекари от различни медицински специалности. Заради тежкия ларингит е консултирано и със специалист по ушно-носно-гърлени болести, който е назначил адекватна терапия. Правени са му и инхалации.

В 4 ч. сутринта на 9 април състоянието на детето рязко се е влошило и то е получило дихателна недостатъчност. Въпреки всички предприети реанимационни действия е починало.

Днес родители на детето обвиниха болницата за трагедията. Според дядото и бащата на малкия Ставри медиците не са реагирали навреме, за да се справят с пристъпите му на задушаване, а звънецът за спешни случай бил изключен.

Дядото Рангел Рангелов посочи, че бебето е постъпило в Инфекциозната болница в Пловдив на 29 март с висока температура и посиняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ваксина. Как да оцелее детето?Трябва да се увеличи броя на ваксините. Според мен.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Висока температура и ПОСИНЯВАНЕ!!! Без коментар.... После болницата им виновна!
4
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Детенце е умряло и е жалко. Бутона за спешно да не е работил, това го вярвам напълно. Никой не може да отрече, че организацията в болниците и пълен хаос. Всеки се е сблъсквал с бг здравеопазване и знае за какво иде реч. Пълна реорганизация, като се почне от администрацията и се стигне до лекарското обслужване.
3
0
 
3
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Само лъжи бълват по цял ден нашите продажни медии'
2
0
 
30
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не се паля по темата , защото доказва този който обвинява . Та много ми е интересно с това ниво на IQ ще доказат че лекарите са виновни .
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не напразно докторите бягат в чужбина.