Спипаха 14 тона хартия за опаковки на цигарени кутии

Под картон със снимки на лъвове и тюлени имало и лога на марки
10 апр 2017 11:45,
6

Снимка: Агенция "Митници"



Четиринайсет тона картонени опаковки за цигари са иззели митнически служители в района на "Дунав мост 2" при Видин-Калафат, съобщават от агенцията "Митници".

Незаконната стока е открита при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи картон за страна от ЕС.

При извършената проверка е установено, че под горните редове картон, на които са отпечатани снимки на лъвове и тюлени, са натоварени изрязани заготовки за кутии цигари, носещи логото на защитени търговски марки.

Общото количество иззети опаковки е 42 палета с тегло 14 тона.

Преди месец при друг подобен случай, служители на митницата в Лом са конфискували пратка с 16 палета с общо тегло 5 тона нелегални опаковки за цигари с лого.

От тези количества може да бъдат произведени няколко милиона кутии контрабандни цигари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете ги веднага на Шишо, защото лошо ви се пише. Това са 14 тона. Знаете ли колко кутии с цигари са това и колко струват на черния пазар. Връщайте ги за щото Шишо не прощава. кюрдите и ИД какво ще пушат бре маскари.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до "Можеха да си ги внесат най-легално, вместо да събуждат подозрения." - абе не е баш така :) ... как ще внесеш законно материали за акцизна стока, еле па за цигари, които по принцип ще са незаконно производство :))) ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия баш трафиканти на хартия. Картонените опаковки, когато са празни, дори не са акцизни стоки, а само тютюна и готовите цигари. Можеха да си ги внесат най-легално, вместо да събуждат подозрения.
1
2
 
4
 
! Отговори
Смешници преди 7 години
Значи Картона бил незаконна стока.Е това ме разби.