Бъзън протестира: Строят им асфалтова база

Жителите на селото се притесняват за чистотата на въздуха
11 апр 2017 15:52,
5

Обществено недоволство настана в русенското село Бъзън заради план за изграждане на асфалтова база на тетиторията на населеното място.

Въпреки уверенията на инвеститора, че няма екологична опасност, жителите на Бъзън са притеснени за чистия въздух и околната среда.

Те са категорични, че няма да допуснат строежа на производствената инсталация.

"Притеснява ме, че ще замърси въздуха. Моята къща е на 600 м., ние няма да можем да си отворим и прозорците, да не говорим, че искаме да си отгледаме децата в Бъзън, да отгледам внуци и да си идват на село заради чистия въздух", разказва Нихат Халкаджиев от селото пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Асфалтовата база ще бъде изградена на частен терен в непосредствена близост до къщи и ниви. Въпреки това, от фирмата са категорични, че това няма да повлияе негативно върху живота в селото, дори напротив - обещават 20 работни места и безплатно асфалтиране на улиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
До ХА ХА ХААз има какво да ям.ДА му мислят тия, които не ядат асфалт!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаааа, имаааа, има еколози в това село, имааааа! Мирише им и живеят на село! Аз жив работещ еколоколог да живее У село не съм виждал, ни чувал! Само на бай Петко му миришат кравите на Живко-Китарата и вечно се оплаква на еколозите. Живко има шест крави и пет телета.. Мирише верно, ама Живко им рине, ама от Живко-Китариста пием млЕко! Асфалт кво? И да мирише, колко да мирише? Асфалт! Като спре да им давават пари, спира и асфалта! Кой дала, се ние даваме.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам причина това да не е на 600м от първите къщи, а примерно на 1200-1500 метра.Хората няма да недоволстват, на работа ще ходят пеша.Ама то ще има ли 20 работещи от селото? :)
2
1
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
До "европеец"Ти като го яде да не умря бе
1
9
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
*** бил най-умния?Можеше да има работни места ама нали не ядат асфалт сега ще ми ядат..........