КПП-та около храмовете за Великден. Носете си личните карти!

Патрули в кварталите пък ще предотвратяват кражби по домовете
12 апр 2017 18:36,
16
КПП-та около храмовете за Великден. Носете си личните карти!
Снимка: Архив, Булфото

МВР ще прави масови проверки около храмовете за Великденските празници. Гражданите ще трябва да носят в себе си личните си карти. Обемисти багажи ще бъдат проверявани на входните КПП. Това обяви на пресконференция директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов по повод очакваното струпване на хора около храмовете в петък и събота.

Още по темата

Оперативен състав ще противодейства на джебчийските кражби, уточни Маринов. Той призова при забелязване на съмнително поведение или багаж да се сигнализира на тел. 112 или на органите на реда.

По време на празниците ще има патрули и в кварталите, за да бъдат предотвратени кражбите по домовете, тъй като повечето жители на София ще са извън града.

Създадена е и организация с патрули от КАТ да подпомагат пътуването на гражданите. Маринов призова гражданите да са търпеливи при ситуациите, в които ще се наложи да изчакват на определени пътни участъци, където ще се създава организация за улесняване на трафика.

От полицията очакват и в района на Рилския манастир да има струпване на хора и автомобили.

"Пътни полицаи ще регулират движението в района на манастира. Осигурени са моторизирани пътни полицаи, които ще имат по-лесна възможност да контролират трафика по пътищата и по автомагистрала "Струма", обясни Добромир Добрев, зам.-началник на "Пътна полиция" към Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

По думите му по пътя за Рилския манастир вече има поставени мантинели и банкетът е намален, което може да доведе до невъзможност за паркиране около пътя. Целта е автомобилите да бъдат насочвани за паркиране след Рилския манастир.

От Столична община вчера съобщиха, че преди Великден ще бъдат измити прилежащите площи около църквите и храмовете. На 13 април ще бъде почистено пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски", църквата "Света София", "Св. Николай Чудотворец".

Очаква се за Великден около 280 хил. българи да тръгнат на път. От тях близо 70 хиляди ще излязат в чужбина.

Освен светите места около Пловдив, Троян и Велико Търново, и морските курорти ще приемат туристи за празника. По българското Черноморие се очакват близо 7 хиляди души. Планините също ще предлагат добри условия за отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Меркелица прие милиони араби и африканци без документи, *** европейците ще ги скъсат от проверки по границите в собствения им ЕС, сега и пред църквите ще ги проверяват!Това се нарича гедерейска логика!
9
1
 
4
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Защо ще проверяват за алкохол, не съм чул за пиян джихадист, сега какво и на Великден не може да пием по една ракия ли!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добро решение!НО трябва да се поверява и за употреба на "по-голямо количество" алкохолни напитки - При съмнение!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаахха...до края на годината минималната пенсия от 165 лева щяла да се вдигне на 200 лева. Много бееее цели 35 лева. А другите доходи замразени до края на годината, нали?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата дано докато се моли, да го гръмне някой джихадист заедно с Цецко и цялата гробска пасмина която допусна България да е разграден двор за тия ***.
5
0
 
6
 
! Отговори
Skunka преди 7 години
Драги сънародници. Не качвайте снимки от почивката,докато не се върнете. Защото доктор виждаш по лоши поводи, адвокти- също, само крадците Ви желаят благоденствие. Не се издавайте сами;)
4
0
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
Що бе,да не се е върнал социализма?
3
3
 
5
 
! Отговори
Православен преди 7 години
При комунизма пазеха да не ходим и се га плаша хората да не ходят!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнахме се в началото на 20-те години на 20-ти век. Тогава по времето на монархо фашстка България жандармерията с коне са охранявали храмовете от бандити. Сега няма бандити а джихадисти. Малка разлика но съществена. Та носете си лични карти кръщелните свидетелства и международните паспорти брачните свидетелства в случай че ви нарочат за джихадист. Какво е чудо настанало в таз робска територия майнольо.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теа п, цяла година нищо не правят, а сега баш по празниците ще ги юрнат!? тц тц тц