Облачно с вятър. Температурите - макс до 21°C

Следобед в източните райони ще превали слаб дъжд
12 апр 2017 07:56, Петя Славова
0
Облачно с вятър. Температурите - макс до 21°C
Снимка: Reuters

Сутринта облачността ще е разкъсана, след обяд - често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места в Югозапдана България и източните райони привечер ще превали краткотраен дъжд.

Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад и в Дунавската равнина ще се усили - умерен до силен, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, а максималните в повечето места ще са между 16 и 21 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и след пладне в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2500 метра - слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времетоградуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари