Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци

ТИР-ове имитирали, че са натоварени със строителни материали
61
Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци
Снимка: архив, БулФото

Каналджии използват строежа на оградата на турската граница в Бургаска област за прикритие, за да прекарват мигранти с товарни камиони, които имитират, че са натоварени със строителни материали.

Това е една от версиите, по които се работи, за да се установи как е изградена схемата за нелегалния трафик, предаде БНР.

Още по темата

Разследването на този етап показва, че фирмите, ангажирани със строителството, не са в схемата. Проверява се и се работи обаче и по тази версия, каза апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

За по-малко от месец бяха разкрити два случая на трафик с камиони, като първият се подпали до Резово.
 
"И ако не беше станал този инцидент - първият камион да се запали, слава богу, че не пострадаха хора, вероятно щеше да се разкрие по-късно тази схема или въобще да не се разкрие", посочи прокурорът.
 
Любомир Петров каза, че от каналджиите се използва строителството на границата и движението на камиони със строителни материали.
 
"Това си е чист камуфлаж и е правено очевидно с тази цел - че едва ли някой граничен полицай ще спре такъв камион, който на пръв поглед е натоварен със строителни материали и идва от границата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
до 33Нищо не си разбрал. Слаб 2! Пияна глава не може да мисли.
31
0
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Виновни за всичко това са империалистите и техните корпорации които унищожиха редица държави под предтекста , че ги демократизират. Нека да демократизират С.Арабия, Свазиленд и С.Корея. Тогава ще им повярвам. Целта им е марионетни правителства, контрол над природните им богатства и пушечно месо от съответните държави ако се наложи.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 32Муахахахахаа...значи ако някой прескочи тази стена, то той я е преодолял без да я разбива, но й преодолява защитата, а ти нямаш правото да го разстрелваш? Ри си бил много олграничен умствено маннгал! сам си противоречиш, защото вие рурците никога не разсъждавате логично, а първосигнално и затова понякога пишете ей такива парадокси без да искате...Уахахахаха
29
2
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Ще ти кажа. Ако имаш СТЕНА и някой опита да я унищожи или пробие можеш да го пратиш при Свети Петър или Мохамед без да носиш отговорност. Но ако нямаш такава (стена) си длъжен да го приемеш, нахраниш и превържеш раните. Иначе ще ревнат всички НПО-та, Дойче Вели и т.нт.А ако имаш автоматизирана система - самонасочващи се оръжия които стрелят при всяко движение (без значение дали е човек или диво животно) не носиш никаква отговорност.
28
2
 
2
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
До АнонименСрелбата беше в едно друго време, което искахме да си ***. Вече не е рещение. Сега сме в ЕС и ги каним да дойдат.
27
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Щях да го уча на правопис, пък те го изтриха:)
26
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Пише се м.а.ло.умник а не фанатик. Да знаеш и да не допусккаш правописни грешки
25
0
 
0
 
! Отговори
за турчолягата преди 7 години
27 хайде кажи ми къде е разликата межу бетонна стена и това да има на всеки 50 метра по един въоръжен митничар с инфрачервени камери и мерници да чака?
24
0
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Вижте. Бетонна стена не може да спре терористи с бомби. Но когато има вишки с военни през определено разстояние, термокамери и оръжия...колкото и да не ви се вярва комамдния център в Анкара е готов. Системата е базирана на Андроид. Има високоговорители. Оръжията се насочват сами при всяко движение. Трябва само едно ОК от Анкара. И започва стрелба на месо. Това не е шега работа. Но обикновени афгани с ножици няма как да пробият бетона.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни трябва ограда...само патрули, защото ти искаш ли да бягаш към Германия, не могат да те спрат огради, само куршум. разполагаме през 50 метра граничари добре въоръжени и чакаме негелгални... Влязат ли- разстрел без предупреждениеее! да видим като се разчуе сред тия ***, че в България се стреля на месо, как ще имат пак амбициите да минават нелегално. има леснооо...няма желание от тия тъппанари ГРОБ!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21 Малеееее..значи бетонната срена ще ги споре тия? Тоя бетон не може да се пробие, нали? Ти оллигофрен ли си, бе? Някой който бяга от война ще скача и през оградата на ФРГ_то...в онези години докато го разстрелват на самата ограда отгоре.
21
0
 
7
 
! Отговори
Me преди 7 години
Чудя се аз каниона със строителните материали не трябва ли да ОТИВА към границата, а не да ИДВА от границата ?
20
0
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Вашите управляващи и "патриоти" целят да цоцат пари от ЕС за ограда и в същото време да вкарват мигрантите по нелегален начин. Първо печелят чрез шесторните цени за строеж на "ограда". Второ печелят чрез нощувките на военните които им спят по хотелите. И трето печелят чрез каналджийство. А Меркел също е наясно с тези неща. Особено с каналджийството. Но Меркел иска по заможните и по хрисимите в Германия а аллах акбаровците да се настаняват в лагери в БГ.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИКВАТА В ЗАТВОРА
18
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До до турчинаЧовека казва една истина. Ти защо му скачаш ? Само защото се подписъл или е турчин. Ти ако знаеш, че има такава бетонна ограда били тръгнал ?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, Аз предлагам един друг закон, турчино...минеш ли нелегално българската граница, а не през КПП от Турция...разстрел без предупреждение. Да видим като се чуе че в България те убиват без даже да те предупредят граничарите...да видим колко нелегални маннгали ще минават през границата ни. Динко ще умре от липса на изяви, бе!
16
0
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Щом не граничиш с ИДИЛ, нямаш основание да се тревожиш ако на Ердоган му хрумне да разтури бежанските центрове в Турция. Имаш ограда. Няма проблеми тогава.
15
4
 
7
 
! Отговори
Факт е преди 7 години
Турция почти построи бетонна ограда на Турска-Сирийската граница и по цена е по ниска от елементарната теленна ограда която българите и ПсевдоПатриотите фирми на фашиста Валерия Симеонова строят ....т.е българина краде яко...да истината е кражба и корупция..и обръчите от фирми на ПсевдоПатриотите са главните каналджии и трафиканти на бежанци...фактите говорят и питайте когото искате на границата
14
0
 
14
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
13
0
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А защо ни е тази ограда,за която хвърлихме толкова много пари,а сега Герб и пишман патриотите ще трябва да разселват бежанците из България съгласно тайно подписаното споразумение от Борисов с ЕС. Да ви са честити новите управляващи,които ще "увеличават" българското население с мюсюлмани от Близкия изток.