1 млн. българи на път: КАТ с извънредни мерки, предимно по Е-79

Бъдете толерантни, зове автомобилен състезател
Обновена: 13 апр 2017 09:07 | 13 апр 2017 09:00,
50
1 млн. българи на път: КАТ с извънредни мерки, предимно по Е-79
Снимка: Булфото, архив

Планирайте добре своето пътуване, ако можете пътувайте през слабо натоварените периоди от деня и в никакъв случай не карайте употребили алкохол или с неизправен автомобил, обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред Bulgaria ON AIR.

Той отправи призив хората да бъдат по-толерантни на пътя, особено в задръстванията.

Още по темата

"Не си позволявайте да се нервирате и да ставате нетърпеливи. Уважавайте другите шофьори", призова Дунев.

Въпреки мощността и бързината на превозното ви средство, допълни състезателят, не се предоверявайте на машината и внимавайте когато изпреварвате.

"Дори и да увеличите скоростта с 50 км. над ограничението за разстояние от 200 километра не можете да спестите повече от 20 минути. За сметка на това рисковете, които поемате, са огромни", заяви той и уточни, че ограничението за магистрала е 140 км/ч.

От днес е в действие операция "Скорост". МВР и КАТ ще проверяват дали шофьорите спазват безопасната скорост и поведение по пътищата.

Почти един милион българи тръгват на път от днес. Четирите почивни дни за Великденските празници отново ще са причина за големи задръствания по пътищата.

Тази сутрин движението на "Кулата" е спокойно, но вече се усеща, че трафикът започва да става по-интензивен. Оттам се очаква да минат хиляди автомобили в посока Гърция.

Повече полицейски патрули ще бъдат разположени на главен път Е-79. Пътните полицаи ще подпомагат и регулират движението и ще засилят контролa на грубите нарушители.

В тъмната част на денонощието служителите на КАТ ще проверяват шофьорите за алкохол и наркотични вещества, ще следят и за неправоспособни водачи зад волана.

След 16 ч. ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, които ще бъдат спирани, за да изчакват на място до 20 ч. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Столицата е на целия народ. Това, че част от народа се е заселил в столицата са си техни лични извръщения :P
35
1
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Защо наричаш шопи съселяните си преселили се доста преди теб в София?!По твоята "логика" и ти си шоп., макар че шоп звучи гордо, а не обидно, както ти се струва на теб - историята го доказва.
34
9
 
8
 
! Отговори
Селяк преди 7 години
Сега, пояснявам за шопите (кестените): няма как да си тръгна от София, понеже тук имам бизнес и давам работа и дебели заплати на вас шопи. Един вид ви храня. Ако няма селяни като мен ще изпускате от глад. Така че шопите да ме чакат с хляб и сол
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докогаааа ще прилазвате в София,заминавайте си и не се връщайте!!!!Искаме си спокоен живот в София,ние които тук сме израснали.Измитайте се и не се връщайте от прованса!!!!!!!
32
1
 
0
 
! Отговори
от толерантни??? преди 7 години
Причината да напиша коментара си е, че винаги когато се отправят подобни призиви, се отнасят към толерантността но не и към спазването на законите, които в повечето случаи са причина за нуждата и.И когато става дума за дълъг път, едва ли ще се наложи повече от веднъж да се включа към пътя с предимство, за разлика от многото други ситуации в които по принуда се налага да бъдем толерантни.Напълно споделям толерантността, но само с това не можем да разчитаме на спокойното придвижване.Приятен ден
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези дни си вземете един ден отпуск, преди и след това и си спестите нервите. През лятото вместо да си вземете отпуск от понеделник 2 седмици направете го от сряда, така бързо ще минат двата дни до отпускът, а после като се върнете в средата на седмицата след отпуск, оставащите дни също ще минат бързо. Няма да пътувате в лудница събота и неделя, разчупите стереотипите, мислите за вашите нерви и безопасността на децата си.
30
0
 
2
 
! Отговори
До 35 толерантни?? преди 7 години
Ако не сме толерантни ще се включиш на куково лято в колона по път с предимство, като има и много други случаи.
29
0
 
2
 
! Отговори
@35 преди 7 години
Спазването на закона и толерантност са две различни неща, като и двете са необходими на пътя, а и не само там. Нещо много си се объркал.
28
1
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
Казваш, че ако спазваш закона, няма нужда да сме толерантни. Май не знаеш за какво става дума. Ще ти дам *** пример: две колони от автомобили вливащи се в една. Едната идва по път с предимство, а другата по път без предимство. Ако само се спазва закона, колоната по пътя без предимство ще си чака "до утре", без да могат да преминат. Обикновено в такива случаи шофьорите сме толерантни и въпреки че сме с предимство пропускаме по една кола пред нас, въпреки че сме с предимство, т.е. редуваме се.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, боже, каква мъка... Чета коментарите и гледам - само комплексари, които си мерят пи*ките. За да се оправят нещата, трябва да сме заедно. Една общност, в която всеки е тарикат и гледа да прецака другия, е обречена на бавна и мъчителна гибел.
26
4
 
2
 
! Отговори
толерантни?? преди 7 години
защо, уважаеми, постоянно зовете да сме толерантни, вместо да зовете да си спазваме закона?тогава, уви, няма да има нужда да сме толерантни и движението с автомобили по пътя ще е много по-спокойно.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има софиянци, които си нямат село, където да си отидат през празниците. За съжаление животът стана такъв, че вместо да се порадваме на 3-4 дни спокойствие в София, използваме тези дни за да отидем някъде за няколко дни на почивка, просто нямаме достатъчно отпуск и използваме такива почивни дни.
24
0
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
-Удри Вуйче .....
23
4
 
6
 
! Отговори
Заааби Баце преди 7 години
Ядрен удар требе у Софето! И закривай всичко и на ново....Тва е безподобна кочинистанска работа.Помня времената улици се миеха всяка вечер в Водоноски.Коли имаха само нови и то Политбюро .Чайки и Волги.Улиците бяха пусти от коли и пълни с деца играещи безопасно .Домовете не се заключваха.Храната бе храна.Това не е живота ,който съм искал .Това е ***! Освирепели селяци убиват за 2 дни почивка.И превръщат всичко в Китайски Смог
22
4
 
1
 
! Отговори
Софиянец 4к Заплата преди 7 години
Не се обяснявай като бита маЗтияк, ратай, на всички ни стана ясно, че освен, че си ягодоберач, си и неграмотна скатавка, която докато бере ягоди ги и яде, палячор най - голям си ти бе, продължавай да набиваш колците в земята, че скоро ще дойде чорбаджията-робовладелец и ще ти набие камшиците, тогава няма да имаш дори минимална заплатка от западащи британски лири, да не забравиш и да си купиш бмв с десен волан мухахахахахахах, а като ти светна с лазерните фарки на Баро Возилото ми, беги бръже!
21
0
 
3
 
! Отговори
До 4 К-селтак преди 7 години
Биричка селтако е най долу падам до Сам-Адамс 2,3 Стека -седмично ,колко твоята 4К омазана с лютеница и л-на 40кв.м всекидневна не мож побере.Ягоди -ям ,ноникога не съм брал.Потя се щото работя и затова ползувам само Аберкромби.Ти в свинарника на няма и 40 кв,м застроена площ потиш ли се.Е ,така е трябва да храниш и такива като мен .С по 3 апартамента под наем в Сф.От инталациите може ,но от ягодите не се изкарва, послушай ме.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вземе заем и да развие бизнес. Приказки от 1001 нощи.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятел, какви формулки като лихвите до преди 5 години бяха абсурдно високи? Ами нали сега ако теглиш кредит пак те цакат с едни 5% минимум, освен ако не си малко по-заможен? Кредитите са изгодни за богаташите, защото банката калкулира лихвата на базата на риска за възвращаемост. Ако имаш имоти и бизнес, получаваш по-голям заем и по-ниска лихва. Ако си беден, всички знаем кво получаваш. Така че най-смешни са разни икономисти дето обясняват по медиите как ако човек бил преспективен, щял да
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво живееш на кредит бе мижитуро .На кредит живее от теб Хъмпърци ,ЦветIто и Бокун Тиквата тe може да живеqt на кредит ами ти .Ти ще си платиш кредита от 10 000 и за ти излезне 50 000 .Ще вземеш 200 000 и 30 години ще опъваш шия супулив софийски гурел такъв Това се вика живот за селяци без бъдеще. Да си икономически неграмотно животн0 и де мислиш за утре го може само софийското блатно ГовeDy
17
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До FTGЕй терикат, тая е магистър по икономика бе. Дано те невиди, ще направи cмeшeн!