Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!

Обвинението им е заради смъртта на турски рибар край Резово
Обновена: 13 апр 2017 12:55 | 13 апр 2017 12:37,
33
Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!
Снимка: архив, Булфото

Ексграничният полицай Михаил Цонков заяви, че не разбира в какво ги обвиняват, а в материалите по делото, с които са се запознали, няма представени никакви доказателства.

Още по темата
Неговите колеги - Николай Костов, Живко Петров и Николай Попов също заявиха, че отказват да дават обяснения на този етап, защото не разбират в какво са обвинени, предаде "24 часа".

Бившият граничен Цонков и тримата му колеги, които са настоящи служители на МВР, са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за смъртта на турския рибар Ялчин при инцидент край Резово, който стана преди 9 години.

"По делото нямаше приложено каквото и да е доказателство, което пречи ние да организираме защитата си. Не можем да разберем точно в какво ни обвиняват. На места в делото се посочва, че става дума за умишлено убийство, а на други - за убийство по непредпазливост", коментира адвокат Росен Кожухаров, който защитава Цонков и още двама негови колеги.

Оттук нататък се очаква реакцията на турската страна. Протоколите от днешното заседание в Бургас ще бъдат изпратени в правосъдното министерство, а оттам в турския наказателен съд Къркларели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
6
 
! Отговори
vanka преди 7 години
Убил е човек в гръб,и не знаел за какво,мале мале пълен ужас!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво изобщо има да се дискутира? Имаше разследване тук. Имаше разследване по линия на ЕС. И двете приключиха и заключиха, че няма вина на граничарите. Оттук нататък най-елементарното нещо е ОТКАЗ на исканията на турската страна, вкл. и поради липса на юрисдикция турски съд да разглежда подобно дело. Ако бяха турски граничари - да си ги съдят. Турски съд няма право да разглежда действия на чужди граждани извън територията на Турция.
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На рибаря му е писнало да храни семействата на граничните с калкан и е отказал да даде улова. По този начин е отрекъл на глад семейството на полицая. Той не е издържал на тази перспектива и съвсем закономерно е застрелял рибаря в гръб.
5
2
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако това се беше случило в краварника граничарите щяха да бъдат наградени за добре свършена работа проблема е,че у нас така наречените политици копират само най-лошото, а доброто понеже в не малко от случаите не им отърва разсеяно го пропущат.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма смисъл да се конкретизира смисълът на обвинението. Един човек може да бъде обвинен в милион неща, стига това да отърва на някой друг. Ама и турците са за бой. Случаят отдавна е ясен и за самите тях, ами не оставят хората да си гледат живота и ги разкарват по съдилища да трошат време, пари и нерви. И тяхната държава е същата бюрократщина, само дето е една идея по-нагла.
3
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тежкия наказателен съд в Гърчичалма да го д*уха....както и псевдобългарите псевдофилантропи, които осъждат момчетата, че са си свършили работата!
2
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В убийство Цонков, в убийство. Когато стреляш в гръб и то невъоръжен човек е убийство.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Васална провинция на Анадола сме... най- официално.