Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...

В софийското село Балша това било нещо нормално
13 апр 2017 11:37,
84
Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...
Снимка: Facebook

Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си по време на разходка.

Семейство Цолови били на разходка с малката си дъщеря и двете си кучета. Чули изстрел близо до тях, който се оказалфатален за едното куче.

"Чухме лай от кучета, може би са минали една или две минути и се чу изстрел от пушка. В този момент се появи едното куче, а другото го нямаше. Дойдох и го намерих на пътеката", споделя Цветан Цолов. По думите му това е бил много точен изстрел, премерен за да убие животното.

Извършители на убийството са двама братя, които живеят в района, съобщава bTV. Когато намира домашния си любимец безжизнен, близо до двора им, Цветан ги разпитва какво се е случило. Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание.

След като случаят набира гласност започват и заплахи към семейството. Цветан е предупреден, че тук "не се прави така". Намесата на полицията била излишна, а това било нещо нормално.

"Още на следващия ден чух, че сме щели да се изнасяме след 15 дни от Балша", казва Цветан.

Съпругата му Риманте е израснала в Литва. Споделя, че е научена да търси истината и помощ от институциите. "Най-най-много ме притеснява как мислят хората. Тук това е нормално", коментира Риманте.

Убитият Термик е бил и най-добър приятел на дъщеря им още от раждането й. "Надявам се, че само добри спомени ще има, защото те израснаха в една стая", споделя през сълзи собственичката.

Майката си спомня с усмивка, но и много тъга за ежедневието с Термик: "Имаше традиция всяка сутрин да гледаме кучето как лежи на слънце и сега малката слиза, чака да дойде кученцето, но нищо няма".

Има повдигнато обвинение срещу двамата братя, убили лабрадора. Семейството Цолови са категорични, че ще търсят правата си до край, защото са загубили не домашен любимец, а член от семейството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: кучелабрадорБалша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т'ва село явно е куче-free зона. Тея ако отсрелваха така и корумпирани политици, щяхме да сме по-добре от Швейцария :))
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете имената на братята!!!"...Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание..."Иначе новината е клюка!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да чуем мнението на другата страна, няма как да правим някакви изводи.По принцип лабрадорите са кротки кучета, *** не се знае, това може и да е гонело кокошки да ги дави.
18
22
 
9
 
! Отговори
Кореняк от Балша преди 7 години
Абе тия не са от тука и никой не им е разрешавал да живеят у Балша че даже и кучето да водят с тях. Затова вън!
17
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче без каишка и намордник трябва да се отстрелва незабавно
16
20
 
12
 
! Отговори
:( преди 7 години
За убийство на лабрадор наказанието трябва да бъде като за човек.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък за един коментар вече пръсти и глави се чупят. Пийте си лекарствата бе приятели :)
14
7
 
24
 
! Отговори
... преди 7 години
Не, че нещо, но едното куче се появи, а другото не. Ако ги е разхождал на каишка дали ще се получи този фал.Не, че защитавам убиеца на кучето, ама поводи и каишки, явно са само за украса за повечето хора...
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Призовавам всеки един кучезащитник да поеме отговорност при нападение от бездомно или домашно куче над човек. Да излезе и да каже аз съм виновен ще си понеса отговорността. Същото да стане и когато куче нападне други домашни животни. Не да се крият зад разни шлифери, да лаят от страни, да обсъждат глупости из фексбук и разни нападки как някой друг трябва да върши работа.
12
1
 
9
 
! Отговори
ХЮГО БАСКЕРВИЛ преди 7 години
Песоглавците сега бясно ще залаят в хор.
11
12
 
8
 
! Отговори
Тато преди 7 години
И като добавка към теб, тъпоглавецо, доберманът няма да я гледа като остарее, защото не е човек, но ще пази, ще е компания, ще е член на семейството според кучешките си възможности. Сравнението човек-куче е признак за изключително слабоумие! Искам да ти счупя пръстите, отпадъко!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша гърмат с пушката. Как си тее, по ганьовски :)
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато знаем версията само на едната страна не можем да съдим. Кучето може да е спало и тия да са го гръмнали, може и да е нападнало някой от братята. За това си има съд, а не медии.
8
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
И как по-точно ще го накарат да се изнесе ???
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Примитивни индивиди, на интелектуално ниво Дивия запад, това са стрелците в случая. Естествено затъпяли, с обща култура - положително число, много близко до нула :)
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До в страни от 3-святДоберманът ли ще те гледа като остарееш?
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има закони, относно притежаването на домашен любимец и правилата, свързани с неговото разхождане, както има и закони, относно притежанието на оръжие. Ако е спазено първото е редно да се търси справедливост, а ако не е- ще е много лицемерно.
4
12
 
13
 
! Отговори
в страни от 3-свят преди 7 години
Само в страните от 3-свят третират животните лошо. Напоследък и у нас някакви изкукуригали майки излизат с непонятни лозунги като "децата или кучетата". Така и не разбирам защо трябва да избираме, след като моят доберман обича всички деца и ги търпи независимо, че го дърпат за ушите и му крещят.
3
15
 
14
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Двамата братя ей сега на стената ги опъваш и ги гръмват от упор в главата. Аз така бих направил. Без какпка жал.
2
1
 
7
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Думите, които смятам да използвам за коментар се цензурират от сайта.