Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...

В софийското село Балша това било нещо нормално
13 апр 2017 11:37,
84
Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...
Снимка: Facebook

Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си по време на разходка.

Семейство Цолови били на разходка с малката си дъщеря и двете си кучета. Чули изстрел близо до тях, който се оказалфатален за едното куче.

"Чухме лай от кучета, може би са минали една или две минути и се чу изстрел от пушка. В този момент се появи едното куче, а другото го нямаше. Дойдох и го намерих на пътеката", споделя Цветан Цолов. По думите му това е бил много точен изстрел, премерен за да убие животното.

Извършители на убийството са двама братя, които живеят в района, съобщава bTV. Когато намира домашния си любимец безжизнен, близо до двора им, Цветан ги разпитва какво се е случило. Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание.

След като случаят набира гласност започват и заплахи към семейството. Цветан е предупреден, че тук "не се прави така". Намесата на полицията била излишна, а това било нещо нормално.

"Още на следващия ден чух, че сме щели да се изнасяме след 15 дни от Балша", казва Цветан.

Съпругата му Риманте е израснала в Литва. Споделя, че е научена да търси истината и помощ от институциите. "Най-най-много ме притеснява как мислят хората. Тук това е нормално", коментира Риманте.

Убитият Термик е бил и най-добър приятел на дъщеря им още от раждането й. "Надявам се, че само добри спомени ще има, защото те израснаха в една стая", споделя през сълзи собственичката.

Майката си спомня с усмивка, но и много тъга за ежедневието с Термик: "Имаше традиция всяка сутрин да гледаме кучето как лежи на слънце и сега малката слиза, чака да дойде кученцето, но нищо няма".

Има повдигнато обвинение срещу двамата братя, убили лабрадора. Семейството Цолови са категорични, че ще търсят правата си до край, защото са загубили не домашен любимец, а член от семейството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: кучелабрадорБалша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
аркадашлар, кефа фън ли е или забавление? или удоволствие?
60
2
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Този Стефко88 ,не му прави чест изказването! Куче с каишка ми налетя пред портата на вилата и аз го пощадиха! В последният момент се самосезирах и прогониха с въздушният пистолет ! Това е грозна постъпка на тезите селянджъри братя и трябва да се накаже с цялата възможна тежест на закона!
59
2
 
6
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Куче убито от п.о.м.и,я,,,р.,и!
58
1
 
6
 
! Отговори
Герасим преди 7 години
Миналото лято един доберман се шмугна в двора ми и взе да ръба пауна ми, еми завасках го с козия крак, но му пощадих живота.Кучето беше с каишка, но така и видях собственика наоколо.
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗагриженКастрация за загрижения ловец и катинар за п**ката на дъщерята. Да се препиеш с ракия дано докато не ти се привиди Свети Петър
56
11
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
Не знаете закона, затова лаете!Куче, в населено място - само с наморник!Домашно куче, котка, вълк, лъв..., без т.нар. "спънка", извън населено място е вреден дивеч и се отстрелва НА МИГА! Изключение са ловните кучета, в дните определени за лов, със заповед на министъра.Диво е всяко животно, което не е съпътствано от пастир и е извън населено място.Извън населено място е 300м от последната къща.Така се интегрират дом. животни и да, ловец съм!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Митко Георгиевнадявам се и за всичко - от животните през автомобилите, пешеходците, мотористите, колоездачите, паркирането, ***, ремонтите... та чак до дупченето на билетче, плащането на сметките, съседите и навиците им, и още каквото се сетиш.Ако ще подкрепяш едно, а друго не - нищо не правим.
54
3
 
9
 
! Отговори
нищо ПОДОБНО! преди 7 години
Собствениците са оставяли кучетата си СВОБОДНО да тичат из селото, изяждали кокошки и гъски, цялото село е НАСТРЪХНАЛО! Кметът на селото многократно ГИ е предупреждавал: четете в СТАНДАРТ!
53
7
 
10
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
И пак си премълчавате причината?!?! Ако кучето беше на каишка - сега нямаше да коментираме тая глупава новина! Днес в Балша - утре и в други градове от страната:) Подкрепям :) Законите са за всички! Когато не ги спазваш, няма да лаеш!
52
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тик 55Я гръмни на някоя мутра кучето да видим как после ще ти вадим "ряпата" от дирника!!:))))))))))
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60....и много, много електро-шокова терапия!
50
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такива случаи винаги казвам: Има бог, което означава, че след известно време на такива хора, като тези двама братя-убийци, нещо им се случва, обикновено от най-лошото.
49
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива психопати като двамата братя и тези дето са като тях, трябва да ги затварят за дълго.
48
10
 
30
 
! Отговори
Станислав преди 7 години
Не знам що за *** сте вие...хората имат домашно куче от порода, която никога не би нападнала човек и тука ми говорите за антифризи и че е нормално това нещо? Що за хора сте? Вие ще се мъчите до живот, ако не господ, то живота ще ви накаже повярвайте ми! Ще ви го върне тъпкано и тогава ще питате "защо на мен ми се се случва това?" Еми на теб защото си ***! Защото нямаш сърце! Защото така ще се държиш и с децата си, ще ги биеш и ще ги малтретираш!
47
41
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Никой не е длъжен да търпи лаят, *** и присъствието на *** около себе си.Правилно са го разтреляли !! От нехайни кучелюби сме заляти от улични песове.И домашните дразнят , раждайте деця стига сте търсили компания от животни без никаква ползя.Нито дават мляко,нито яйца,вълна,месо и тн.И в градовете да се забрани отглеждането на *** в апартаменти.
46
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-ефективно е да се справяте с кучетата без каишка с антифриз. Само 100г антифриз в кюфте или кучешка храна такова куче като на симката го елиминират за два дни.
45
30
 
19
 
! Отговори
тик преди 7 години
Всичко кучета, които не са на повод трябва да се застрелват на място
44
6
 
24
 
! Отговори
справедливост преди 7 години
Справедливост за кучетата, но нека и за хората: В конкретния случай - 1. Защо се разхождат трите кучета без каишка? 2. Защо са без надзор на стопаните?Двамата братя трябва да бъдат наказани, но наказание трябва и за собствениците на кучетата!
43
5
 
22
 
! Отговори
Миро преди 7 години
По принцип съм съгласен и се съобразявам...и когато има малки деца и в други случаи..и също не съм съгласен разни питбули добермани и други подобни породи да търчат без повод..но и някой да грабне пушката и да го гръмне също не е начина..особено за такава порода куче което в никакъв случай не е нападателно..
42
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казах, трябва да се чуе и другата страна. Ето цитат от друга медия: "А в Балша буквално са настръхнали. Мислят да изгонят стопаните на разстреляното куче с подписка. След като дошли в селото, започнали проблемите. Кучето им гонило и убивало кокошки, патици.Кметът на Балша е издал заповед кучетата да не се разхождат без стопаните си.Хората вече не издържат. Не могат да си водят дечицата на училище, заявява кметът на селото Емил Янакиев."Таа медала има винаги 2 страни.