На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус

За щастие няма пострадали пътници
Обновена: 14 апр 2017 16:44 | 14 апр 2017 16:38, Петя Славова
141
На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус
Снимка: архив, Булфото

Част от конструкцията на тунел "Витиня" – осветителните тела са се срутили върху автобус, съобщава "Фокус".

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза собственикът на транспортната фирма, собственост на автобуса Георги Атанасов.

Още по темата

"Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията", добави той. Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. "Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите".

"Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

На 5 февруари 2017 г. жена загина на място при тежък пътен инцидент на автомагистрала "Хемус", предизвикан от паднал елемент в тунел "Ечемишка" в тръбата в посока София. Елементът падна върху движещ се в тунела автомобил. Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел "Ечемишка", което е довело до пътния инцидент в съоръжението.

От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

На 7 февруари бе разпоредена със заповед да бъдат сформирани експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната. 28 са тунелите по републиканската пътна мрежа. Те са на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян
На 8 февруари последваха уволнения.

Служебният премиер Огнян Герджиков освободи от длъжност изпълнителния директор на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директора на Областно пътно управление в София и началника на районна пътна служба "Хемус", а също така понижи шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов, който вече е само член на Управителния съвет на АПИ.

Единственият, който сам подаде оставка, бе директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ Георги Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години хвалби на Бойко тиквата, че бил построил нещо си... Това е резултата... построено криво ляво, горе долу ремонтирано, някак си сабирано... и всичко се разпада! Не става само с крадене!
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкянския затова транспортира телето Бойка със самолет материала кучета го яли.
98
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което ГРОБ строи днес се разпада УТРЕ но кой ти гледа, важното е Бойко и Пеевски да си пълнят гушите с откраднатото от строежите.
97
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кухата Тиква и на партизанската Свинюрана сега кой пак им виновен ?Станишев, Орешарски и Герджиков ли ?Или може би генерал Радев ?А защо не и Хан Аспарух ?
96
1
 
33
 
! Отговори
Oправени преди 7 години
Служебните за втори път оправиха България и пак за пет дни.
95
1
 
34
 
! Отговори
бисер! преди 7 години
"...каза собственикът на транспортната фирма, собственост на автобуса Георги Атанасов..."както се разбира собственикът на транспортната фирма е собственост на автобуса, който автобус, от своя страна, се казва Георги Атанасов?!
94
0
 
37
 
! Отговори
Винетка преди 7 години
Тоя път не била паднала лампа, а кабели...Ама по кабелите обикновено тече ток. Добре, че и с тоците им нещо не е било наред, та са се отървали хората.
93
5
 
52
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
30 години само крадете и ползвате направеното по времето на Тодор Живков.Нормално е да започне да се скапва.Сега разбирате ли колко са направили ГЕРБ по време на 7 годишното си управление ?Нищо ! Капка в морето. А, това, което все пак направиха, след изтеглянето на 24 милиарда нови заеми е с такова качество, че на следващата година след рязането на лентичката вече е за ремонт.И Герджиков не го слагайте антигербер, че именно благодарение на него спечелихте последните избори.Тенис партньора
92
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - 109Не те знам какъв си, ама си много зле с математиката. Айде да броим пак.Ф. Димитров - анти БСП - 4гВиденов - БСП - 2гКостов - анти БСП - 4гЦаря - анти БСП - 4гТройна коалиция - БСП и други - 4гБойко 1 - анти БСП - 4г без малкоОрешарски - БСП - 1гБойко 2 - анти БСП - 2г и половинаБойко 3....Не случайно съм написал "анти БСП" защото тея хора се качиха на власт само защото обясняваха колко големи антикомунисти са, и колко много мразиме БСП.На ГЕРБ се пада поддръжката
91
2
 
47
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Полицията извършва оглед!?Тя за друго и не става,освен за регистратор на сакатлъци,а се задейства само тогава,когато е пострадал нЕкой ....наш човек.
90
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да беше смазало тик вата ..84195
89
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каде е цецо крадеци и кумът му бойко крадецо
88
11
 
38
 
! Отговори
промяна преди 7 години
Всички комунисти да заминават в комунистическия рай северозапада с партиен дом в мизия където няма магистрали и тунели и максимална заплата по равно на всички по двеста лева.
87
1
 
39
 
! Отговори
spoko преди 7 години
в българия никога не стават трагедии,затова народа живее бейски и се смята за богоизбран и недосегаем
86
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ставаме като Русия - скапваме се, няма двама кадърни работа да свършат.То не бе обследване, то не бе чуда за 3 седмици свършил работа за 3 години - да ви пикая и на свършеното и на работа и министър председателите.
85
16
 
39
 
! Отговори
Оф преди 7 години
Да идва Костов че става страшно.
84
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недей плаямпа кой го е строил, кажи кой е бил длъжен да го поддържа в изправност?--------------От 26 години след 1990 г. ГЕРБ са били 6 г на власт. Останалото време сте били вие от БСП.Отговори си сам чия е отговорността за неподдържането на този тунел.
83
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кухата Тиква и на партизанската Свинюрана сега кой пак им виновен ?Станишев, Орешарски и Герджиков ли ?Или може би генерал Радев ?----------------Всички изброени от теб са виновни като се почне от Луканов, Виденов, Станишев 2 мандата и Орешарски една година. Този тунел е строен през 1985 г. Защо оттогава не сте си го ремонтирали?Радев също е виновен след като два месеца твърди, че за 5 дни бил свършил работа като за 5 години.Ето колко е работата на Радев!
82
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде спа 2 месеца Радев и не ремонтира този тунел?
81
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то това е построеното от вас червените кхмери за 45 години. 45 години хвалби какво сте построили и накрая всичко ви се разпада.Не става само с лозунги!