Ще удължават с километър оградата на границата с Турция

Областната управа в Хасково ще иска допълнително финансиране
15 апр 2017 13:42,
35
Ще удължават с километър оградата на границата с Турция
Снимка: архив Reuters

Оградата на Границата с Турция в района на област Хасково ще бъде удължена с между 1 км и 1,8 км, съобщи областният управител Минко Ангелов. Предстои да се иска финансиране за допълнителния участък.

Според Ангелов удължаването се налага заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен, съобщи БТА.

Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, каза още Ангелов.

Той обясни, че строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на 12-километровото трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Крайният срок за приключване на монтажните работи е 31 май, припомни областният управител.

Той информира още, че 9,5 километра от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15 процента от дължината на целия участък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишещият с главните букви било турчин, било турчеещ се (все тая) е прав - сами потърсете снимки и информация каква стена и за колко време беше построена на турско-сирийската граница... И не, не е щото ние не можем принципно. Друг е проблемът.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако мислите, че оградата ще ги спре...По-добре да ги заселваме и интегрираме, че те ще ни хранят един ден.
5
1
 
10
 
! Отговори
А тате каза, преди 7 години
че Баце е позакъсал с парите и е поръчал да удължат оградата с още един километър, а за следващия километър поръчката ще е кога пак свърши парите.
4
9
 
4
 
! Отговори
НЕ Е ДАЛАВЕРА преди 7 години
Това е Анексия от страна на Турция . Тези в Хасково ЛУДИ ли са да продават земята на България .Ще обясня - с тези близо 2 километра допълнително мрежа , територията на Република България ще се намали близо с 10 квадратни километра .
3
5
 
13
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Корупционен проект на Борисов и Обединените ***, станал легендарен. Западните медии му се "възхищават" с насмешка. За същото време Китай построи Великата Китайска Стена. Борисов не мой 1 км да построи.
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Областната управа в Хасково ще иска допълнително финансиране"ЗА ***, КОИТО ВИКАТ, ЧЕ ЕРДО СЪСИПА ИКОНОМИКАТА НА ТУРЦИЯ:-):-):-):-)ТУРЦИЯ СЪС СОВСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ СТРОИ БЕТОННА 4 МЕТРОВА И 900 И КУСУР КИЛОМЕТРОВА С ВИДИОНАБЛЮДЕНИЕ...А И ОТ ЕДНА СТРАНА СЕ БОРИ В СТРАНАТА И ИЗВЪН НЕЯ С ТЕРОРИСТИ...А И ОТ ЕДНА СТРАНА ОБРАЗОВАНИЕТО ПАК Е БЕЗПЛАТНО И ЛЕКАРСТВАТА ТАКА, ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРО БЪЛГАРИЯТА:-)ЗАСРАМЕТЕ СЕ, НЯМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА КУПИТЕ ТЕЛ ЗА ЕДИН КИЛОМЕТЪР:-):-):-):-)
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмата на Далавери пак ще гушне няколко милиончета. Сега вече е официална патерица на Властта.