Още дирят охранителите, нападнали журналисти от Нова тв

Побойниците може да получат до 5 г. затвор
Обновена: 16 апр 2017 19:52 | 16 апр 2017 19:52, Веселина Йорданова
82
Още дирят охранителите, нападнали журналисти от Нова тв
Кадър: bTV

Полицията продължава да издирва петимата мъже, които нападнаха екип на Нова телевизия на магистрала "Тракия". Самоличността им е известна, работели като охранители за софийска фирма.

Това потвърди за bTV зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев. Заплашва ги присъда до 5 години затвор. 

Още по темата
Прокурор Беличев уточни, че вече е установена собствеността на двата автомобила, препречили пътя на журналистите на 146-ия километър от магистралата в посока Бургас.

Превозните средства са собственост на софийско юридическо лице, а петимата нападатели работели на трудов договор като охранители за въпросната фирма.

Побойниците са с чисто криминално минало. В момента полицията ги издирва на територията на цялата страна. В пловдивската районна прокуратура срещу петимата охранители е образувано досъдебно производство за хулигански действия на пътя и за противозаконно отнемане на чужда вещ – мобилния телефон на журналистката Мария Милкова. 

"Разпитани са и други свидетели. Като сега е моментът да отправя и призив към гражданите очевидци на случилото се: моля ги да изразят своята гражданска позиция, като се явят пред органите на МВР и дадат показания.  Ако има такива, които не са разпитани към този момент, разбира се", призова Беличев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да получат условни присъди в най-добрия я случай
27
2
 
22
 
! Отговори
И що ги крият!? преди 7 години
Да не би да са от кохортата на Гелосания - пръв приятел на Боко?
26
16
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Браво пак да ги бият,даже предлагам да направим такава организация.Тук в тази държавица както всичко друго нищо не е наред особено продажните медии(всички)Много се радвам,че са ги били ама явно им е малко!А иначе каквото зависи от МВР-то са си го направили хората,а и като видях какви заплати взимат момчетата...
25
4
 
40
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
Важното е стиропора да се лепи на 50 г панел !!
24
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това МеВеРето съвсем ни има за застреляни. Знаят ги кои са но се крие защото се разсмърдя случката и най-вероятно са хора близки до Тиквара. Трябва да се изиграе водевила задържане и после веднага пускане през задната врата с хиляди извинения. Това ще бъде, нв очаквайте друго. Днес е 3 ти ден от празниците. Вярвате ли, че някой ги търси? Не разбира се. Как не са попаднали на някой със старо ТТ, да просна двама-трима инса видите какво беганийе ще има. Кого крият е интересно, знае ли някой?
23
2
 
54
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Кого призовавате бе,прокурорчета? Защо не си свършите работата и не приберете добре познатите ви биячи-охранители? Как да дойдат при вас свидетели,когато вие сте *** на биячите и техни съратници. Държавата е издъхнала отдавна заради тотално корумпирани прокурори,полиция и съдии!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Погрешка ти сложих +! Теб трябва да те бият до наssиране!Колкото до дезинформаторите, коя наша медия не е пълна с дезинформация, 1/2-информация? Последна справка - урановата вода в Хасково. Ще се гаргарят с неяпоне още една седмица. А и старческият дом не е на този водопровод!
21
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им казват имената щото сигурно са партиини членове на спечелилата партия!
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В США ако не ги бяха застреляли при нападението или при преследването от полицията тез убавци щеха да търкат нара доживат, а у нас за хулиганство ще им повдигат обвинение!
19
0
 
48
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
"Ще блокира магистрала за саморазправа- тоя е за бесене ."Нищо ново, днес за един подобен бях затворили няколко черни коли входа на парка в Света Троица, за да може необезпокояван да отиде на църква. На всичкото отгоре останали смешници напираха да влезнат с колите си и те в парка и това се разиграва до 3-то РПУ София. Всяка Неделя парка става паркинг и нито една институция не прави нещо. Нито църквата, нито общината, а от 112 само те отсвирват и казват че нямало инцидент... това са БГ миряните
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕма да ги намерят те са хора на нашите ора. Най вече на фирмата ИПОН!! ТАКА ЧЕ ЩЕ ГО ДУАТЕ ПОД ВОДА ДА НЕ ДИГАТЕ ПРАХ!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :) :)That's right.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз искам Беличев и останалите паразите да започнат да си вършат работата съвестно, защото прокуратура в България НЯМА! Затова и хората ги е страх да се появат и да свидетелстват...
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българската полицияне е най-некадърна,просто служи с приоритет на тези дето и ръсят бонуси и едва тогава на тези дето и осигуряват заплатата,грозно е но е факт,и сред тях има съвестни хора,но срещу системата и йерархията не могат да се преборят,това е обща борба,не за единици
14
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да арестуват и осъдят ефективно на затвор по бързото производство собственика на фирмата защото той е дал нареждане са вендетата ! Ще блокира магистрала за саморазправа- тоя е за бесене . Можело е да стане верижна катастрова с много жертви.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 години затвор??? Най-хуманният съд ще им даде 1-2 години условно, те какво са виновни, че са едри и образователната ни система куца!
12
0
 
44
 
! Отговори
do 10 преди 7 години
В нормална държава щяха да съдят само оцелелите. Потърпевшите щяха да открият огън със законно притежавано огнестрелно оръжие срещу неизвестни лица, опитали се да извършат нападение, грабеж, убийство даже изобщо няма значение какво.Прокуратурата, психолози и обществото щяха да окажат подкрепа на жертвите на нападението, с цел да преодолеят възможно най-бързо травмата от случката.Така че следващите магистрални екшън герои да им е ясно че както нападаш безащитни хора така може да те НЯМА.
11
3
 
32
 
! Отговори
Закона на джунглата преди 7 години
До българската полиция -Пич абсолютно си прав... мен ме нападнаха двама и до тях още 5 ромски перли" утивам в полицията и един полицай ми вика еми това е лека телесна повреда не можеш да и направиш,нищо... но моят адвокат не казва така биячите с пробации,две условни присъди и с 40 висящи дела случката се развива в южна България!!!
10
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общодържавно издирване пък неназовани. Всичката такава, няма се оправим...В нормална държава щяха да ги съдят за - опит за отвличане , взлизане с взлом в частна собственост , повреждане на имущество , нанасяне на побой с цел грабеж , грабеж , а тук ? хулиганство на пътя ?
9
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами кажети им имената, публикувайте снимки, в коя фирма работят и т.н.Така анонимно не знам как казват, че са обявени за общодържавно издирване!Деянието си е за доста членове от наказателният кодекс, а не както се опитват да го изкарат.Организирана Престъпна Група, грабеж, побой и т.н. Ако ги хванат трябва възможно най-тежкото обвинение да се замисят и останалите териката по пътищата. Между другото тези случки са ежедневие в София!