Още дирят охранителите, нападнали журналисти от Нова тв

Побойниците може да получат до 5 г. затвор
Обновена: 16 апр 2017 19:52 | 16 апр 2017 19:52, Веселина Йорданова
82
Още дирят охранителите, нападнали журналисти от Нова тв
Кадър: bTV

Полицията продължава да издирва петимата мъже, които нападнаха екип на Нова телевизия на магистрала "Тракия". Самоличността им е известна, работели като охранители за софийска фирма.

Това потвърди за bTV зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев. Заплашва ги присъда до 5 години затвор. 

Още по темата
Прокурор Беличев уточни, че вече е установена собствеността на двата автомобила, препречили пътя на журналистите на 146-ия километър от магистралата в посока Бургас.

Превозните средства са собственост на софийско юридическо лице, а петимата нападатели работели на трудов договор като охранители за въпросната фирма.

Побойниците са с чисто криминално минало. В момента полицията ги издирва на територията на цялата страна. В пловдивската районна прокуратура срещу петимата охранители е образувано досъдебно производство за хулигански действия на пътя и за противозаконно отнемане на чужда вещ – мобилния телефон на журналистката Мария Милкова. 

"Разпитани са и други свидетели. Като сега е моментът да отправя и призив към гражданите очевидци на случилото се: моля ги да изразят своята гражданска позиция, като се явят пред органите на МВР и дадат показания.  Ако има такива, които не са разпитани към този момент, разбира се", призова Беличев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
агресия,наглост и чувство на безнаказаност,и всичко това породено от корупцията и разделението на наши и ваши заради нея.Крайно време е за непримирима борба с това явление,подхранвано и одобрявано от богатите и служещо им да прокарват техните интереси, независимо дали са законни или не.Ако не успеем да я преборим страната ще се опразни
7
4
 
59
 
! Отговори
българската полиция преди 7 години
Най-некадърната полиция на света.
6
1
 
71
 
! Отговори
М преди 7 години
"Побойниците може да получат до 5 г. затвор"- това го сложете в графата Вицове.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Весели им празници на тъпитe . Другия Великден да го посрещнат в затвора.
4
1
 
23
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 7 години
Кьор фишеци по Великден .
3
2
 
49
 
! Отговори
сульо преди 7 години
Споко,няма да ги намерят скоро. Явно са на някой богат баровец. Ще се правят,че ги търсят докато поутихне и се забрави всичко. А Нова ще поциври малко и после бат' Бойко ще и дръпне юздите и ще спре да си спомня. Добре е журналистите ако са членове на съюзите да си потърсят правата оттам. На съюзите,особенно международните евтини мутренски номера не им минават.
2
2
 
45
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
да не са от НСО чв ги крият
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Organiziraite im da stanat momichenca v zatvora