Заради "голямато пътуване" утре - без ТИР-ове по пътищата

Лентите за влизащите в София през Владая ще са две
7
Заради "голямато пътуване" утре - без ТИР-ове по пътищата
Снимка: Булфото, архив

На 17 април, последният ден от празниците за Великден, от 14.00 до 20.00 часа се спират камионите по най-натоваренитe пътища, а лентите за влизащите в София през Владая ще са две,съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта на ограниченията е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на четирите почивни дни.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

• автомагистралите;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
• път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път на град София;
• път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за камиови, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре - 17 април, от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организция ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“).

Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“. Поради продължаващите строително-ремонтни дейности на банкета между км 9 и км 10 на автомагистрала „Люлин“, движението в посока София ще се осъществява в две ленти.

По време на почивните дни няма промяна във временната организация на движение в тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на АМ „Хемус“. Трафикът на всички моторни превозни средства се осъществява, както и досега двупосочно в тръбата в посока София. Ремонтът на десните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ е планирано да завърши до края на месец юни.

Шофьорите могат да използват и алтернативния маршрут по път I-1 София – Ботевград. В участъка от км 189 до км 215 приключиха ремонтните дейности по пътното платно. Поставени са нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 1 година
Интересно ми е кой съблюдава спазването на тези забрани?
Днес по Тракия от Пловдив до София беше пълно с ТИРове. За сметка на това само 1 път видях полицаи и то на изхода на Бургас
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кой ще се завръща вижте колите на хората са пред блоковете. Няма къде да се паркира.
На всеки празник се тиражира една и съща лъжа. Липсата на организация на движението се представя като изнасяне и връщане.
3
0
 
0
 
! Отговори
ДО 2 преди 1 година
Благодаря , явно медиите не различават БГ и и ИЛИ .
2
0
 
0
 
! Отговори
1926 преди 1 година
Не,не е вярно.Искат лична карта ИЛИ паспорт.
1
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Медиите пишат че на КПП искат Лична Карта и Паспорт , вярно ли е ?
Моля за Информация защото искам да пътувам до Гърция .