20 области с оранжев код за валежи, не забравяйте чадъра!

Максималните температури се очаква да са между 8 и 13 градуса
17 апр 2017 08:58,
1
20 области с оранжев код за валежи, не забравяйте чадъра!
Снимка: архив Reuters

В 20 области в страната е обявен оранжев код за обилни валежи за 17 април. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Оранжевият код е в сила за областите Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Бургас, Търговище, Шумен, Варна, Разград, Силистра и Добрич.

Очакват се значителни валежи с количества на места до 50 л/кв. м. За останалите 8 области в страната е в сила жълт код за валежи. В областите Видин, Монтана, София, София-Област, Кюстендил, Благоевград, Перник и Пазарджик през следващото денонощие се очакват валежи до 30-35 л/ кв. м.

Значителни ще бъдат валежите в североизточната част на страната. В Родопите ще има и гръмотевични бури и градушки. Привечер в югозападните райони валежите ще започнат да спират. С умерен северозападен в Източна България и временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух.

Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, а максималните - между 8 и 13 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: дъждоранжев код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Времето преди 7 години
- То се е видяло, че без Изгрева раята нема да има просперитет и управия от тази аристокрация ами подигайте знамената, че идат ЗЛАТНИТЕ МИЛИАРДИ!- Точно така! *** колко пъти?- Този път много, много, много......................................!