Отново инцидент в тунел: Кой ще понесе отговорност?

От АПИ се защитават: Извънгабаритен камион причинил инцидента
17 апр 2017 10:13,
57

Пореден инцидент в тунел разпали дискусията за поддръжката на пътните съоръжения у нас. В петък се появиха информации, че осветителни тела са паднали върху автобус с пътници в тунела "Витиня" на АМ "Хемус".

По-късно от АПИ съобщиха, че не са паднали лампи, а кабели и мазилка, изкъртени от камион с извънгабаритен това.

Още по темата

"Обследванията, които са направени от експертни групи, са качени на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", поясни в ефира на "България сутрин" Инж. Ясен Ишев.

"Разговарях с колеги, които отговарят за състоянието на тунела и те твърдят, че са закачени аварийни кабели, които всъщност не са основното захранване на осветителната система на тунела", продължи той.

По думите му отговорността за инцидента е обща.

Не на това мнение обаче е председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов:

"Така и не стана ясно какво се е случило вътре в самия тунел. Оставаме с впечатлението, че всичко се замита и че имаме една диктатура на институциите, която се стреми по всякакъв начин да сложи малкия човек графа "виновен" за всичко, което се случва", заяви той.

В студиото на Bulgaria ON AIR присъства и Георги Атанасов от от Националното сдружение на автобусните превозвачи. Той сподели мнение, че отговорността трябва да я носи този, който поддържа съоръжението.

Иначе във вторник от фирмата, чийто автобус пострада, ще решат какви искания да предявят към институциите заради случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
39
 
! Отговори
уеуееееее преди 7 години
Тези тунели ги "ремонтира" вече десетина години СЕРИОЗНОТО правителство на Барабойко Асфалтоглу паша,нали?!
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо друго....този камион е минал през Турската граница и никой не го е спрял заради извънгабаритния си товар стотици километри. А при такива превози трябва да има задължително патрулиращи коли с него. Къде бяха нашите ченгета за да го спрат?
4
2
 
21
 
! Отговори
Мисля си преди 7 години
че тези кабели не трябва просто да висят, а да бъдат в предпазен кожух. Така ако конструкцията на кожуха е разбита( примерно от извънгабаритен товар), е ясно каква е причината. А така висят кабели от тавана и дали товара е бил извънгабаритен или просто да " до увиснали" , кой да ти каже. А за камери да не говорим. Те са от бъдещето за БГ реалностите.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни лампи даже не могат да оправят за да светят. Сякаш имаме стотици тунели в България и не можем да им оправим даже електричеството.Нема такава държава!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооо,той разговарял !? Ама как ще остави софрата за да отиде и види !!!¡
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха те крадат и въздействат ние да плащаме ! До кога !!!